ΕΛΛΑΔΑ

Πως διέρρευσε το όνομά του

Γκάφα ολκής με τον προστατευόμενο μάρτυρα

Από λάθος, οι διωκτικές αρχές αποκάλυψαν την ταυτότητα  του ανώνυμου μάρτυρα που έσπασε την ομερτά και μίλησε αποκαλύπτοντας τα έργα και τις ημέρες της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής.

Γκάφα ολκής με τον προστατευόμενο μάρτυρα

Μεταξύ των φωτοτυπιών με τις δικογραφίες που διανεμήθηκαν στους δικηγόρους της υπόθεσης, υπήρχε ένα ανεπίσημο έγγραφο με τα στοιχεία όλων των μαρτύρων, ακόμη και του «προστατευόμενου».

Διασταυρώνοντας κανείς τα στοιχεία, με τις καταθέσεις των προστατευόμενων όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα, διαπιστώνει εύκολα το όνομα, το τηλέφωνο και τον τόπο κατοικίας του ενός κατ’ επίφαση προστατευόμενου μάρτυρα.

Στο ανεπίσημο έγγραφο (σημειώσεις των διωκτικών αρχών πάνω σε ένα χαρτί) αναφέρεται η περιοχή κατοικίας με τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνο της συζύγου του, η διεύθυνση κατοικίας του. Το συγκεκριμένο χειρόγραφο σημείωμα προφανώς συμπεριελήφθη από λάθος στη δικογραφία, φωτοτυπήθηκε και διανεμήθηκε σε πάνω από 50 δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες υπό απόλυτη μυστικότητα παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Όπως φαίνεται στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί η πρακτική ούτε της ανωνυμίας ούτε της προστασίας των μαρτύρων, αφού και την προηγούμενη φορά που είχε επιχειρηθεί να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας, στη δική της «17 Νοέμβρη» συνέβη το εξής κωμικοτραγικό: ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση των μαρτύρων φώναξε Α1 και από το  ακροατήριο πετάχτηκε ο μάρτυρας και φώναξε «παρών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.