ΕΛΛΑΔΑ

Με την τιμή ψηφιακού στεφανιογράφου

Σκάνδαλο στο νοσοκομείο Τρικάλων

Στο παρά ...ένα η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων πρόλαβε ένα από αυτά τα σκάνδαλα, που μόνο στο ΕΣΥ μπορούν να συμβούν. Το ίδιο ιατρικό μηχάνημα είχε άλλη τιμή αγοράς για ένα και άλλη για άλλο νοσοκομείο... Και αυτό επειδή ουδεμία υπηρεσία καταγράφει τι γίνεται με τους διαγωνισμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Σκάνδαλο στο νοσοκομείο Τρικάλων

Έχουμε και λέμε: Γνωστή εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού προσέφερε στο νοσοκομείο το ίδιο μηχάνημα με το νοσοκομείο Βέροιας σε τιμή 40% μεγαλύτερη! Σύμφωνα με το virus.com.gr, η απίστευτη υπόθεση αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια ψηφιακού στεφανιογράφου, ο οποίος χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε πρόσφατα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί με μίζες στο ελληνικό δημόσιο!

Ενώ λοιπόν ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μιχ. Λοπατατζίδης ήταν έτοιμος να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, έλαβε ενημέρωση ότι η ίδια εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό για ακριβώς ίδιο μηχάνημα στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου όμως προσέφερε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Επικοινώνησε με το συνάδελφό του Ν. Χατζηδημητρίου και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και διασταύρωσε ότι επρόκειτο για διαγωνισμό με ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Λοπατατζίδης κάλεσε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της προμήθευτριας εταιρείας, όπου τους κάλεσε να προσφέρουν το μηχάνημα στην ίδια τιμή με τη Βέροια, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση. Μάλιστα, έγιναν δύο συναντήσεις στις 24 και 30 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει απαντήσει εγγράφως.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Να δούμε αν θα συγκαλέσει άλλη μία έκτακτη συνέντευξη τύπου για να δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι εντοπίστηκε μεγάλη ξένη εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του ελληνικού δημοσίου, όπως έκανε χθες με το συνδικαλιστή, ο οποίος φέρεται να ζητούσε μίζες στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.