ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βρετανία

Έστειλαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατολογικά γραφεία

Γνωρίσματα «τρομοκρατίας της Βόρειας Ιρλανδίας» διακρίνουν οι βρετανικές αρχές πίσω από την αποστολή επτά δεμάτων με ύποπτο περιεχόμενο σε στρατολογικά γραφεία σε επτά πόλεις της χώρας.

Έστειλαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατολογικά γραφεία

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου, στα δέματα περιέχονταν μικροί, αλλά πλήρως λειτουργικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Η βρετανική αστυνομία και μονάδες εξουδετέρωσης ναρκών απενεργοποίησαν τους μηχανισμούς αυτούς ενώ προσωπικό σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και στα ταχυδρομεία έλαβε την οδηγία να παραμείνει σε αυξημένη επαγρύπνηση και να εξετάζει κάθε ύποπτο δέμα.

«Το εθνικό επίπεδο της (τρομοκρατικής) απειλής τελεί συνεχώς υπό επανεξέταση» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το πέρας της επείγουσας σύσκεψης της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός.

Τα δέματα ανακάλυψαν οι αρχές σε κέντρα στρατολογίας σε 7 πόλεις στα βορειοανατολικά της Βρετανίας (το Μπράιτον, την Οξφόρδη, το Ρέντινγκ, το Τσάταμ, το Σλάου, το Άλντερσοτ και το Καντέρμπουρι), από την Τρίτη έως σήμερα, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.