ΕΛΛΑΔΑ

«Κόκκινος συναγερμός» στην αντιτρομοκρατική

Αυτοκίνητο με ρουκέτες, καλάσνικοφ και πυρομαχικά εντόπισαν οι αρχές

Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν εντοπίστηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα σε δρόμο του Παλαιού Φαλήρου.

Αυτοκίνητο με ρουκέτες, καλάσνικοφ και πυρομαχικά εντόπισαν οι αρχές

Τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, με ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς των ρουκετών και έναν εκτοξευτήρα, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, τρία καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες και κουτιά με σφαίρες για τα ίδια όπλα και δύο κοντάκια καλάσνικοφ, αποτελούν το οπλοστάσιο στο κλεμμένο ΙΧ,στο Παλαιό Φάληρο, που ερευνάται, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία , σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μεχρι στιγμής απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης στο όχημα βρέθηκαν γάντια και κουκούλες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Σημειώνεται οτι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα RPG το 2007, απο την οργένωση Επαναστατικός Αγώνας, το 2007, εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενω αποπειράθηκαν και τον Ιανουάριο του 2013 να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού, τα οποία ύστερα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Ρουκέτες του ιδίου τύπου είχαν βρεθεί και στο κρυσφύγετο του Ε.Α. στην Κυψέλη.

Η αντιτρομοκρατική βρίσκεται επί ποδός, καθώς θεωρούν ότι είτε το αυτοκίνητο είναι η «κινητή γιάφκα» στην οποία κρατούσαν τον οπλισμό τους τρομοκράτες είτε η γιάφκα βρίσκεται κοντά στην περιοχή που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και ημέρες από την αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρακτική εφάρμοζε στο παρελθόν η «17 Νοέμβρη» προκειμένου να αποφεύγει εμπλοκή σε τυχαίο έλεγχο.

Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εντοπίσει την ιδιοκτήτρια του, η οποία είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες την κλοπή του. Όμως το ασημί opel astra έφερε πινακίδες ενός άλλου οχήματος, του οποίου ο ιδιοκτήτης δεν έχει δηλώσει την εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.