ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδρά η Κίνα

Συνάντηση Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα

Συνάντηση με τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, θα έχει στις 10:00 το πρωί ώρα Ουάσιγκτον (15.00 GMT) στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Συνάντηση Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα

«Ανησυχούμε για τις συνεχιζόμενες εντάσεις και την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του Θιβέτ στην Κίνα», δήλωσε η Κάιτλιν Χάιντεν εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε την κινεζική κυβέρνηση να επαναλάβει τον διάλογο με τον Δαλάι Λάμα ή τους εκπροσώπους του, χωρίς προϋποθέσεις, ως μέσο για τη μείωση των εντάσεων», πρόσθεσε η εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η ανακοίνωση του ραντεβού προκάλεσε την αντίδραση του Πεκίνου που κάλεσε την Ουάσιγκτον να ματαιώσει τα σχέδια αυτά, προειδοποιώντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση θα «βλάψει σοβαρά» τις σχέσεις και τους δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπός του Χουά Τσινγίνγκ ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα είναι μια «καθαρή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.