ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρωτοδικείο της Αθήνας

Κατσανέβας εναντίον Wikipedia

Κατσανέβας VS Wikipedia : Αυτός θα μπορούσε να ήταν το τίτλος της σημερινής δικαστικής διαμάχης στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Κατσανέβας εναντίον Wikipedia

Όπως είναι γνωστός, για πρώτη φορά δικαστήριο υποχρέωσε - έστω και προσωρινά - προ ημερών χρήστη της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Βικιπαίδεια - Wikipedia - να αφαιρέσει κείμενο που έχει αναρτήσει, με αναφορές μάλιστα σε δημόσιες αξιόπιστες πηγές, όπως είναι σειρά δημοσιευμάτων στον έντυπο Τύπο .

Η προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε χθες από την πρόεδρο υπηρεσίας του Πρωτοδικείου της Αθήνας , έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο ακαδημαϊκός και πολιτικός Θέοδωρος Κατσανέβας ζητώντας τη διαγραφή από το περιεχόμενο του βιογραφικού του στη Wikipedia αναφοράς σχετικής με τον στον χαρακτηρισμό «όνειδος» που του είχε αποδώσει με τη διαθήκη του ο πρώην πεθερός του Ανδρέας Παπανδρέου.

Με την αίτηση των ασφαλιστικών του μέτρων, που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα ο Θ. Κατσανέβας στρέφεται κατά της ΕΛΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού - Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και του χρήστη, ο οποίος είχε κάνει την επίμαχη ανάρτηση επικαλούμενος σειρά δημοσιευμάτων, όπως απαιτεί η πολιτική ορθής χρήσης της Wikipedia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο , παγκόσμιο και πολύγλωσσο. Έχει δε, ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία , που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση εκκρεμεί και αγωγή του κ. Κατσανέβα, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.