ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της βουλής

Θρίλερ στο παρά 1' για το γάλα

Η επιλογή του Αθανάσιου Τσαυτάρη να στυλώσει τα πόδια και να αρνηθεί να υπογράψει, αργά χθες βράδυ όπως αποκάλυψε το Matrix24.gr, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να περιληφθεί άλλη διάταξη για το παστεριωμένο γάλα, υπήρξε εμπλοκή, καθώς η τρόικα αρνείται οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη συμφωνία που επετεύχθη προ ημερών, και τελικά απαιτήθηκε η παρέμβαση σε κορυφαίο επίπεδο από Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου το νομοσχέδιο να κατατεθεί λίγα λεπτά πριν από τις 12:00 χθες τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Η επεξεργασία του στις αρμόδιες επιτροπές ξεκινά σήμερα το μεσημέρι, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να γίνει σε υψηλούς τόνους και με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η Αθήνα θέλει να έχει κλείσει την εκκρεμότητα με τα προαπαιτούμενα της τρόικας εγκαίρως ώστε στο Eurogroup της Τρίτης, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, να ανάψει πανηγυρικά το πράσινο φως από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την εκταμίευση των 11,9 δισ ευρώ που εκκρεμούν, κάποια από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εμπλοκή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έρχεται να επιβαρύνει το πολιτικό σκηνικό καθώς επιβεβαιώνει εμφατικά ότι οι απαιτήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου (Τσαυτάρης, Χαρακόπουλος) αλλά και των βουλευτών που διαφωνούσαν κάθε άλλο παρά ικανοποιήθηκαν, τελικά. Αγκάθι αποτελεί και το ζήτημα των φωτοβολταϊκών, για το οποίο επίσης απαιτήθηκε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και η εξ υπαρχής διατύπωση κάποιων διατάξεων, ενώ άγνωστο παραμένει τί θα πράξει ο κ. Γ. Παπανδρέου στις διατάξεις για το ΤΧΣ και τις τράπεζες.

Στο Μαξίμου, πάντως, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς κρίνεται ότι θα αποτραπούν τα χειρότερα και το νομοσχέδιο θα εγκριθεί. Πιθανά δε αυτό να γίνει και με ψήφους περισσότερες αυτών που έχουν τα δύο κόμματα (153), εφόσον προσμετρηθούν αυτές των Ανδ. Λοβέρδου και Χρ. Αηδόνη. Ο κ. Λοβέρδος, που χθες ζήτησε την παραίτηση του κ. Χατζηδάκη το νομοσχέδιο του οποίου πάντως θα ψηφίσει, φέρεται εκ των επικρατέστερων για να εισέλθει στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό, που δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές.

 

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής:

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.