ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής και για Μεϊμαράκη

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Στουρνάρα

Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε η απόρριψη της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κάτι που επέφερε την πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου της Βουλής και εν συνεχεία την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση.

Για τις διαδικασίες του κατεπείγοντος που ακολουθούνται για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και τις 600 σελίδες που απαρτίζουν το νομοσχέδιο με θέματα μείζονος σημασίας μίλησε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο σκούπα που οδηγεί σε διπλή εκκαθάριση τράπεζες και εργασιακό-ασφαλιστικές σχέσεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για κρυφές διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο και προπαγανδισμό. ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «Γράφετε τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης ξεπουλάτε τη χώρα στην ξένη και ντόπια διαπλοκή για καλύτερα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές.» ενώ παράλληλα μιλά για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Δίνετε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ένα επίδομα. Θεωρείτε αναξιοπρεπείς τους ένστολους ότι θα σας ψηφίσουν επειδή μοιράζετε το πρωτογενές πλεόνασμα.»

Βάζετε στον τάφο την Ελλάδα, δε την βγάζετε είπε για τον Γιάννη Στουρνάρα ο κ. Τσίπρας θέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, προκαλώντας έτσι τη διακοπή της συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Τη διακοπή της συνεδρίασης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα μέσω πρότασης δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Πώς θα βρούμε τα χρήματα αν δεν εγκριθεί η δόση» απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Αναμένεται έγκριση από το νομικό τμήμα της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας καθώς είναι αμφίβολο το αν πέρασε εξάμηνο από την προηγούμενη όμοια πρόταση.

 

Ε. Βενιζέλος: Απαράδεκτη και αντισυνταγματική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρόταση υποβάλλεται κατά τρόπο απαράδεκτο, καλώ τον πρόεδρο της Βουλής να την απορρίψει ως απαράδεκτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής λίγο μετά την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλή με απόφασή της μπορεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση ή από μέλος της, η πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί χωρίς την πάροδο έξι μηνών από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας.

«Η κυβέρνηση δε φοβάται να αντιμετωπίσει αυτή την πρόταση δυσπιστίας. Η αποψινή ψηφοφορία θα είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θα επιβεβαιώσει τη δεδηλωμένη» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία και δεν παίζουμε με το Σύνταγμα της χώρας. πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας στον κ Τσίπρα πως «Δε θα υπονομεύσετε την εθνική προσπάθεια»

Παιδαριώδης ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών μόνο και όχι γενικά της κυβέρνησης.

Τσίπρας: Μόνο η ολομέλεια της Βουλής μπορεί να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας

Νόμιμη χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τόνισε πως αν δε γίνει αποδεκτή η πρόταση μομφής από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου θα αποτελεί ένα προφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. «Αν δε γίνει αποδεκτή θα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του προεδρείου της Βουλής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμμένος: Νόμιμη η πρόταση δυσπιστίας

«Είναι σαφές ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και ν' αρχίσει η συζήτηση της πρότασης μομφής και υπογράφουμε την πρόταση», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Παπαρήγα: Συμφωνούμε με την πρόταση μομφής

«Θα προσπαθήσουμε να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας για τα μείζονα θέματα», δήλωσε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, ενώ χαρακτήρισε άκρως επικίνδυνη την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κουβέλης: Πολιτικό λάθος η επικέντρωση των ευθυνών σε ένα άτομο

Την αντίθεσή του με την πρόταση μομφής εναντίον του κυρίου Στουρνάρα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζοντας συλλογική την ευθύνη για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Μεϊμαράκης: «Με εκβιάζετε κύριε Τσίπρα;»

Τη δυσαρέσκειά του για την προαναγγελία πρότασης μομφής εναντίον του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Θα ήμασταν έξω από τους θεσμούς, έξω από το Σύνταγμα εάν αποδεχόμασταν μία τέτοια πρόταση, υπουργός για κυβερνητική πολιτική που ασκεί, δε μπορεί να τίθεται πρόταση δυσπιστίας κατά αυτού ενώ δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση.»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.