ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί και 70.000 ξεσπιτωμένοι

Χάος από τις πλημμύρες στα Βαλκάνια

«Πάνω από 70.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και περισσότεροι από 50 έχασαν τη ζωή τους στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, στη Σερβία και στην Κροατία, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και η προσέγγισή τους είναι αδύνατη, παρά μόνον με βάρκες», ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν ευχαρίστησε τα κράτη-μέλη του οργανισμού για την άμεση ανταπόκριση στην καταστροφή που προκλήθηκε από τις πλημμύρες στα Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος για την αποστολή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας, εφ' όσον ζητηθεί.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία για τους πληγέντες κατοίκους στη Σερβία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη από πόσιμο νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Εξάλλου, στις πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες επτά μέρες τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία που επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Υγείας των δύο οντοτήτων της χώρας, της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας και της Σερβικής Δημοκρατίας.

«Έως σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 3 ανθρώπων από πνιγμό στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της κροατομουσουλμανικής οντότητας, Ρουσμίρ Μεσίχοβιτς.

Στη Σερβική Δημοκρατία, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της σερβοβοσνιακής οντότητας, Ντάγκαν Μπόγκντανιτς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.