ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση «διεύρυνσης» από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ευρύ μέτωπο για να μην πωληθεί η ΔΕΗ»

Σε ύψιστο στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγόρευσε ο Αλέξης Τσίπρας την αποτροπή πώλησης της ΔΕΗ, όπως τόνισε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων άλλων κομμάτων, αλλά και ανεξάρτητων βουλευτών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η εκδήλωση ήταν η απαρχή της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινοβουλευτικό πολιτικό μπλοκ που θα εμποδίσει την κυβέρνηση να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως πρώτο στόχο το να μην πωληθεί η ΔΕΗ, ενώ επισήμανε πως αν γίνει αυτό, τότε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναφέρει τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο».

«Αυτό που επιχειρούμε σήμερα είναι να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση σε έναν ελάχιστο στόχο, άλλα τόσο μεγάλο και σημαντικό για το τόπο μας στόχο. Να αποτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ, μιας στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και την ασφάλεια της χώρας επιχείρησης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αναγνωρίσει την πώληση της επιχείρησης.

«Όποιοι ετοιμάζονται να παραδώσουν την ΔΕΗ, την μεγαλύτερη βιομηχανία, αυτό το τεράστιο μέγεθος για την οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας, να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τις δυνάμεις της εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «εμείς υπογραφές που αφορούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή υπογραφές που αφορούν την άρση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του λαού, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε».

 Παρουσίες

Σημειωτέον ότι, παρά το ευρύ κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ δεν έδωσαν το παρών η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Αντιθέτως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπήθηκαν από τη Ραχήλ Μακρή, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, αλλά και ο συντονιστής των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννης Τσιρώνης. Επίσης, ήταν εκεί ο πρώην βουλευτής Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Νίκος Μαρκάτος αλλά και οι συνδικαλιστές Νίκος Φωτόπουλος και Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.