ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο στη Λάρισα

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής περιόρισαν την καταστροφική πυρκαγιά, που έκαψε την περιοχή Γαλατάκι, σε μία χαράδρα.

 

Ισχυρές δυνάμεις με 36 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο και την Αττική με 72 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Υπηρεσίας, 20 εθελοντές πολίτες και μια υδροφόρα του Δήμου Κορινθίων, επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο η οποία τις απογευματινές ώρες ήταν πολύ επικίνδυνη και κάηκε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου κι ήταν επιχειρησιακός αξιωματικός στη φωτιά. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Φωτιά και στη Μαλεσίνα

Στη Μαλεσίνα η φωτιά ξεκίνησε στις 2:00 μετά το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

 

Υπό μερικό έλεγχο στη Λάρισα 

Ωστόσο η παρουσία ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες ενισχύθηκαν με τέσσερα αεροπλάνα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και 3 πεζοπόρες ομάδες καθώς και τρία εκσκαπτικά μηχανήματα τα οποία επιδόθηκαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απέτρεψε τον ορατό κίνδυνο να απειληθούν σοβαρά εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

.

larisa

 

 

larisa f

 Υψηλός και την Παρασκευή ο κίνδυνος

Υψηλός θα είναι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), καθώς και την χρήση υπαίθριων ψησταριών και την ρίψη αναμμένων τσιγάρων .

Επίσης απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η καύση των αγρών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.