ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσεις της ευρωομάδας της Αριστεράς

Προς την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής ο Παπαδημούλης

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναμένεται να προταθεί από την ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο για αντιπρόεδρος του σώματος.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η ευρωομάδα της Αριστεράς διεκδικεί ενισχυμένο ρόλο στη νέα Ευρωβουλή, που προέκυψε από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Εξάλλου, η εν λόγω ευρωομάδα, η GUE/NGL έχει, αυτή τη φορά, τους περισσότερους ευρωβουλευτές στην ιστορία της, δηλαδή 52 ευρωβουλευτές (26 άνδρες και 26 γυναίκες).

Με δεδομένη την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι αποτελεί το μόνο κόμμα εξουσίας της Αριστεράς στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας επιζητούσε να έχει ισχυρή παρουσία η ευρωομάδα της Κουμουνδούρου στη νέα Ευρωβουλή. Έτσι, σήμερα η ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε να προτείνει τον Δημήτρη Παπαδημούλη για την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής, ενώ αναδείχθηκαν και τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης στην GUE/NGL. Πρόεδρος της ευρωομάδας θα παραμείνει η γερμανίδα Gabi Zimmer που εξελέγη με το κόμμα Die Linke, ενώ αντιπρόεδροι της ευρωομάδας θα είναι οι: Malin Bjork ( από την σουηδική Αριστερά), Νεοκλής Συλικιώτης (από το κυπριακό ΑΚΕΛ) και Patrick Le Hyaric (από το γαλλικό Μέτωπο της Αριστεράς-Front de Gauche).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.