ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το δημοψήφισμα

Η Βούλτεψη «αδειάζει» τον Μεϊμαράκη που επιμένει

Είναι άλλο το θέμα των ανακοινώσεων που γίνονται από τα κόμματα για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και άλλο τα κείμενα των προτάσεων που τελικά θα κατατεθούν στη Βουλή, επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και επαναλαμβάνει ότι επί των κειμένων αυτών θα κινηθεί απολύτως θεσμικά.

Δηλαδή, θα απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να λάβει γνωμοδότηση για το αν μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση το αν θα ανοίξει η Ολομέλεια ή όχι για το ζήτημα αυτό, έγκειται στην απόφαση της Κυβέρνησης, αν και ο ίδιος έχει την προσωπική πολιτική άποψη ότι εφόσον οι προτάσεις κριθούν ομοειδείς και ταυτόσημες και μπορεί να συναθροιστούν οι υπογραφές, τότε το θέμα θα ήταν καλύτερο να συζητηθεί το συντομότερο, αντί για τον Οκτώβριο.

«Γιατί να αφήσουμε να σέρνεται αυτή η υπόθεση ως τον Οκτώβριο; Προσωπικά βλέπω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει τώρα. Αυτή είναι η προσωπική πολιτική προσωπική μου άποψη και δεν έχει μεταβληθεί» δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης και προσθέτει ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να έχει τέτοιες εκκρεμότητες η Βουλή.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι, με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 44), «δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά».

«Άδειασμα» Βούλτεψη

Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Οπότε, κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.