ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα περιφερειάρχης προειδοποιεί τον απερχόμενο

«Κυνήγι» του Σγουρού από τη Δούρου

Έτοιμη για... όλα εμφανίζεται η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία εδώ και καιρό ζητεί ενημέρωση από τον απερχόμενο, Γιάννη Σγουρό, αλλά προς το παρόν οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν «πολικές».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μάλιστα, Δούρου και Σγουρός βρίσκονται στη μέση μίας πολιτικής βεντέτας, καθώς η περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής» ήδη «κυνηγά» τον απερχόμενο περιφερειάρχη για συμβάσεις και διαγωνισμούς οι οποίοι διεξάγονται... κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, καίτοι ο Γιάννης Σγουρός έχει χάσει τις εκλογές και σε 1,5 μήνα παραδίδει το τιμόνι της περιφέρειας στην κ. Δούρου!

«Δουλειές τελειώνει ο Σγουρός»

Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν εξαρχής εχθρικό και το τέλος των εκλογών δεν έφερε την κλασική πολιτική αβροφροσύνη μεταξύ πρώην και νυν. Αντιθέτως, ο Γιάννης Σγουρός, από τις 25 Μαΐου ως τώρα, δεν έχει καν τηλεφωνήσει στην Ρένα Δούρου για να την συγχαρεί. Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης ουσιαστικά αρνήθηκε να ενημερώσει την διάδοχό του για τα οικονομικά και τις εκκρεμότητες της περιφέρειας και την παρέπεμψε στο... Διαδίκτυο, για να βρει τα στοιχεία.

Τούτων δοθέντων, με συνέντευξή της στην «Αυγή», η Ρένα Δούρου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον απερχόμενο περιφερειάρχη, κατηγορώντας τον πως... «τελειώνει δουλειές. «Το ζητούμενο, όπως ήδη επεσήμανα, δεν είναι πλέον το πλεόνασμα της απραξίας της απερχόμενης διοίκησης αλλά η σπουδή της να τελειώνει «δουλειές». Με άλλα λόγια, ο ο απερχόμενος περιφερειάρχης, αντί να ασχολείται με τις τρέχουσες υποθέσεις, επιχειρεί μέχρι την τελευταία στιγμή, να προωθήσει σημαντικά και κοστοβόρα έργα.

Μιλάμε για έργα εκατομμυρίων που προωθούνται από την παράταξη που πλέον αποτελεί την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια», επισήμανε η Ρένα Δούρου, για να καταλήξει ως εξής: «Γι' αυτό άλλωστε και στην επιστολή που του έστειλα, και στην οποία ουσιαστικά δεν απάντησε, ζητώ πλήρη απολογισμό του έργου του στην Περιφέρεια. Έναν ουσιαστικό και όχι ιλουστρασιόν απολογισμό, όπως το πολυσέλιδο βιβλίο που εξέδωσε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, τον Απρίλιο. Όμως ακόμη και η μη απάντησή του στην επιστολή είναι αποκαλυπτική, και για την ουσία και για τους τύπους».

Σε κάθε περίπτωση, στη «Δύναμη Ζωής» επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με τις «δεσμεύσεις» που θα κληροδοτήσει ο Γιάννης Σγουρός στη Ρένα Δούρου. Εξ ου και ήδη πριν αναλάβει επισήμως, η νέα περιφερειάρχης Αττικής προειδοποίησε τον κ. Σγουρό πως «οι όποιες απόπειρες δέσμευσης της νέας περιφερειακής αρχής και καταστρατήγησης της βούλησης των πολιτών θα πέσουν στο κενό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.