ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπάντητα ερωτήματα

Αιφνιδιαστική παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο διπλωματικό σώμα η υποβολή παραίτησης του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη (Νότη) Ζωγράφου και μάλιστα μία μόλις μέρα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Μάλιστα αυτό που κάνει ιδιαιτέρως εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο 60χρονος διπλωμάτης είχε στενότατη σχέση με τον πρωθυπουργό, όχι μόνο πολιτική, αλλά και συγγενική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος είναι δεύτερος εξάδελφος του κ.Σαμαρά, δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι δεν ήταν ενήμερος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ενώ αποκλείστηκε και από τις διμερείς συζητήσεις. Πάντως και η Αθήνα φέρεται ήταν από καιρό δυσαρεστημένη μαζί του, καθώς του καταλόγιζαν ότι δεν δίνει την πραγματική εικόνα για τις προθέσεις και τα σχέδια της γερμανικής καγκελαρίας.

Το ποτήρι φέρεται να... ξεχείλισε όταν ο Ζωγράφος είδε να εξαιρείται από τις διμερείς συνομιλίες, με την αιτιολογία ότι η αναλογία ήταν 5 προς 5. Αντ' αυτού στη θέση του ήταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον τελευταίο στο λόμπι του βερολινέζικου ξενοδοχείου Hilton λίγο πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας για την Αθήνα.

Πυροσβεστικό ρόλο ανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται να τηλεφώνησε από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται στον Έλληνα πρέσβη και να του δήλωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, ωστόσο δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού ο κ. Ζωγράφου δεν μεταπείστηκε. Μάλιστα όπως διέρρευσε από το περιβάλλον του είπε σοτν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Εγώ δεν είμαι κλητήρας, θέλω να είμαι χρήσιμος στην πατρίδα μου». Και η παραίτησή του είναι οριστική και αμετάκλητη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.