ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από πρόσκληση του Αναστασιάδη

Επισκέπτεται την Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Το Κυπριακό και η συμβολή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στις προσπάθειες προώθησής του στην Ουάσιγκτον, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας προς ιδρύματα της Κύπρου και εκπαιδευτικά ζητήματα, θα είναι στην ατζέντα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, από τις 21 - 28 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του, ενώ θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και με τους Πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος επίσης θα επισκεφθεί ευαγή ιδρύματα, ενώ την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Λευκωσία με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής και στη συνέχεια θα παραθέσει δεξίωση.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε: "μία σημαντική πλευρά είναι οι ενέργειες που γίνονται εδώ στις ΗΠΑ, σε επίπεδο του Προέδρου της χώρας, του Αντιπροέδρου, του Υπουργού Εξωτερικών και άλλων επισήμων, για το θέμα της Κύπρου και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Κι επιμένω να χρησιμοποιώ πάντοτε τη λέξη κατοχή, αν και κάποιοι διπλωμάτες δυσαρεστούνται", πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του θα δοθεί η ευκαιρία συζητήσεως των προοπτικών και κατευθύνσεων, για το Κυπριακό και την προσπάθεια να τερματιστεί η κατοχή, καθώς και άλλα θέματα που μπορούν να συνδέονται μ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.