ΚΟΣΜΟΣ

Με εκπαίδευση Ιρακινών

Η Ισπανία «μπαίνει» στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Η συνδρομή και της Ισπανίας στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σε ρόλο εκπαιδευτικό τουλάχιστον σε πρώτη φάση, γνωστοποιήθηκε  από τον υπουργό άμυνας της χώρας.

Η συνδρομή και της Ισπανίας στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σε ρόλο εκπαιδευτικό τουλάχιστον σε πρώτη φάση, γνωστοποιήθηκε επισήμως από τον υπουργό άμυνας της χώρας.

Ο Πέδρο Μορένες ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα μετάσχει στην εκπαίδευση ιρακινών στρατευμάτων στην αποναρκοθέτηση και το χερισμό των εκρηκτικών υλών, μέσω της αποστολής 300 ανδρών. Η έγκριση για την αποστολή του ειδικού σώματος θα υποβληθεί αυτή την εβδομάδα στο ισπανικό κογκρέσο, ενώ αποκλείστηκε μια συνολική συμμετοχή στο διεθνή συνασπισμό και τη Συρία.

Παράλληλα, η Ισπανία θα επιτρέψει στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη να χρησιμοποιεί τις βάσεις του Μορόν και του Ρότα στα νότια της χώρας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Μορένες, που είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή με τον αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χάγκελ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή και το Σάββατο προχώρησαν σε πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σε δέκα στο Ιράκ, σύμφωνα με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.