ΕΛΛΑΔΑ

Για το «κλείδωμα» του Ιδρύματος

Συγκέντρωση φοιτητών και υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος,  προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλειδωθούν οι εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Στον προαύλιο χώρο του κτηρίου συγκεντρώθηκαν και εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι αντιδρούν στην ανάθεση της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων σε ιδιωτικές εταιρίες.

«Μια φοιτητική κινητοποίηση δεν μπορεί να είναι λόγος για να κλείνει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, και οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες να κλειδώνονται μέσα, ο περιβάλλοντας δε χώρος να τίθεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που υποδηλώνεται από την ανακοίνωση της πρυτανείας ότι ο τρόπος αυτός "….συνιστά χρήσιμο πρότυπο για την συνέχεια"» αναφέρει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή του.

Αντιπροσωπεία των υπαλλήλων και των φοιτητών είχε συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις Κώστα Μπουραζέλη και Αντώνη Καλοκαιρινό.

«Έγινε μια μεγάλη συζήτηση στο γραφείο μου, με τη συμμετοχή του Καλοκαιρινού, που είναι αρμόδιος για τα θέματα ασφαλείας του πανεπιστημίου, και παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με ηρεμία ότι το πνεύμα που ακολουθήσαμε και σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε -όσο μας επιτρέψουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία- είναι να υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους. Διότι αυτό που έχουμε ζήσει επί χρόνια, να είναι ένα είδος ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι, είναι κάτι το οποίο αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία και μας έχει οδηγήσει σε γνωστά αδιέξοδα» ανέφερε ο κ. Μπουραζέλης μετά το τέλος της συνάντησης.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. g.p. 6:24 22/10/2014

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθει να ειναι ενα κομμα του δρομου με κοινοβουλευτικο μανδυα.Εχει στις τακτικες του το ρεσαλτο,την παρανομη εισοδο των στελεχων του σε χωρους ασυλου και γενικα δεν μπορει να ξεφυγει απο το ανταρτικο πολης.Εχει παντα πρακτικες σαν και αυτες τησ εισοδου των μπολσεβικων στα θερινα ανακτορα των Τσαρων.Μονο που εδω ειναι Πανεπιστημιο και κανουν επιθεση τα στελεχη του Συριζα με τραμπουκικο τροπο σε σεκιουριταδες των 400 Ευρω.Θα προτιμουσε ο Συριζα να φυλαει τα Ανωτερα Εκπαιδευτικα Ιδρυματα η Ερυθρα Φρουρα των φοιτητων του για να μπορει να μπαινει μεσα ο καθε αντεξουσιαστης, ο καθε παρανομος μεταναστης που πουλαει παρανομα τσιγαρα η προιοντα παραεμποριου και να μπορει απο εκει να πεταει πετρες στους αστυνομικους και ο καθε ντηλερ ναρκωτικων για να πουλαει το θανατο.Δεν μπορει να ξεφυγει ο Συριζα απο αυτες τισ τακτικες που τον καθιερωσαν, τις τακτικες του δρομου και του οχλου παροτι πολλοι πλουσιοι και κεφαλαιουχοι τον εχουν βαλει στα σαλονια τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.