ΚΟΣΜΟΣ

Για σχηματισμό κυβέρνησης στη Βουλγαρία

Συνεχίζονται οι συνομιλίες του GERB με άλλα κόμματα

Μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες του κόμματος GERB, που επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, με το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο για συνεργασία με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, οι νέες πολιτικές εξελίξεις ερμηνεύονται θετικά από τους αναλυτές.
Σ' αυτό συνετέλεσε η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των εκπροσώπων του GERB και της ηγεσίας του εθνικιστικού «Πατριωτικού Μετώπου» για τις κύριες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Τσέτσκα Τσάτσεβα ανέφερε ότι εκκρεμεί η συζήτηση των διαφορών για την φορολογική πολιτική αλλά η προσέγγιση μεταξύ των δύο παρατάξεων υπήρξε θεαματική, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Στο μεταξύ, οι συνομιλίες του GERB με την παράταξη «Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία» απέτυχαν. Η Τσέτσκα Τσάτσεβα ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες διακόπτονται οριστικά, λόγω των αγεφύρωτων διαφόρων με το κόμμα «Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία».
Αύριο και μεθαύριο οι πολιτικές διαβουλεύσεις θα ολοκληρωθούν με (εθιμοτυπικές, κατά τα φαινόμενα…) συνομιλίες του GERB με το εθνικιστικό κόμμα «Ατάκα» και με το κεντροαριστερό ABV.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.