ΚΟΣΜΟΣ

Στο Αμβούργο και το Τσέλε

Βίαια επεισόδια μεταξύ Κούρδων και Ισλαμιστών στη Γερμανία

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων των Κούρδων και των Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άτομα στο Αμβούργο και στο Τσέλε της βόρειας Γερμανίας.

Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις άρχισαν το βράδυ, ενώ μια διαδήλωση που είχε οργανωθεί το απόγευμα από την κουρδική μειονότητα του Αμβούργου «εναντίον της σφαγής που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος» στη συριακή πόλη Κομπάνι πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια.

Περίπου 75 διαδηλωτές πιθανόν Κούρδοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές. Η αστυνομία εμπόδισε σε πρώτη φάση τις συγκρούσεις, αλλά οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου.

Τα δύο «στρατόπεδα» συγκρούστηκαν σε μικρές ομάδες στη διάρκεια της νύκτας. Μερικοί και στις δύο πλευρές κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια. «Δεκατέσσερις συμμετέχοντες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τελικά η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει τις διάφορες ομάδες, κυρίως χάρη στη χρήση εκτοξευτήρων ύδατος, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως οι συγκρούσεις οδήγησαν στη σύλληψη 22 προσώπων.

Στο Τσέλε (Κάτω Σαξωνία), οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των Γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που είναι πολύ παρούσα στην περιοχή αυτή, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα. Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.