ΚΟΣΜΟΣ

Δύναμη 1500 στρατιωτικών

ΗΠΑ: Στέλνουν εκπαιδευτές σε Ιρακινούς, Κούρδους κατά του Iσλαμικού Κράτους

Διπλασιασμό των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, με την αποστολή επιπλέον 1500 στρατιωτικών συμβούλων για την εκπαίδευση και τη στήριξη των τοπικών δυνάμεων στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο Λευκός οίκος.

Χωρίς να εμπλακούν οι ίδιοι στις εχθροπραξίες, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν κυρίως 12 ταξιαρχίες του ιρακινού στρατού, 9 εκ των οποίων του τακτικού στρατού και 3 από τις τάξεις των Πεσμεργκά (των Κούρδων μαχητών), επισήμανε από την πλευρά του το Πεντάγωνο σε μία ανακοίνωση.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε περιοχές εκτός της Βαγδάτης και του Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν (βόρεια) όπου βρίσκονται αυτή τη στιγή. Ορισμένοι σύμβουλοι θα σταλούν στην επαρχία Άνμπαρ (δυτικά) όπου ο ιρακινός στρατός αναγκάστηκε να τραπεί σε οπισθοχώρηση το καλοκαίρι μπροστά στην επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η αποστολή αυτών των συμβούλων εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής των ΗΠΑ «να προσφέρουν στήριξη στους εταίρους τους στο πεδίο» χωρίς οι Αμερικανοί στρατιώτες να εμπλακούν στις μάχες, «χωρίς μάχιμες δυνάμεις στο πεδίο» όπως επανέλαβε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.