ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο συνέδριο των ΑΝΕΛ

Καμμένος: Να βάλουμε στο πλάι τις διαφορές για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση

Υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του.

Προανήγγειλε επί της ουσίας μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ,δίνοντας όμως έμφαση στις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα.

Παράλληλα επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση καιαυστηρό μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του που δεν θα συνταχθούν με τις αποφάσεις του Συνεδρίου αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να κάνουν το λαό να πιστέψει ότι η μόνη του ελπίδα είναι ο συμβιβασμός, αλλά και να μας διαλύσουν. Είμαστε όμως ακόμη εδώ. Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές της Ορθοδοξίας» είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του αντιμνημονιακού μετώπου.

«Θα βάλουμε στο πλάι τις διαφορές μας, θα βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν, θα κάνουμε συμμαχία για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεχθήκαμε τον πιο σκληρό πόλεμο μετά το 11% που πήραμε το Μαϊο του 2012. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα και το κράτος».

Αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είπε ότι «πουλήσανε τη λαϊκή εντολή που τους δώσατε. Δεν τους καλούμε να επιστρέψουν στο κόμμα αλλά να παραδώσουν την έδρα που κλέψανε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ακόμη ότι δεν αναγνωρίζει τις δανειακές συμβάσεις. «Οι νόμοι που ψηφίζονται είναι αντισυνταγματικοί, άκυροι, σαν τις δανειακές συμβάσεις που δεν αναγνωρίζουμε γιατί δεν έχουν ούτε υπογραφή ούτε την έγκριση του λαού», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος είπε ότι  «συζητήσεις κάτω από το τραπέζι δεν κάνουμε. Έχουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο».

Επιτέθηκε επίσης στο Ποτάμι, λέγοντας ότι «οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν ενεργοποιήσει τις καβάντζες τους». «Είδατε την πρόταση του Ποταμιού που λέει να διαγράψουμε τη λέξη έθνος από το σύνταγμα», πρόσθεσε ενώ έκανε λόγο για πολιτικούς που τα έπαιρναν από τη Siemens και τα υποβρύχια προειδοποιώντας ότι θα δικαστούν, δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς.

«Θα βγούμε δυνατοί από το Συνέδριο»

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε στα εσωτερικά ζητήματα του κόμματός του. «Θα βγούμε δυνατοί από το συνέδριο, και η μάχη που μας περιμένει θα είναι σκληρή. Θα μιλήσουν εδώ όλοι. Κι εκείνοι που συμφωνούν κι εκείνοι που διαφωνούν. Αλλά αύριο όποιος βγει από εδώ θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας που θα σεβαστούμε όλοι», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.