ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνάντηση που...εκκρεμεί

Και ξαφνικά... ραντεβού Τσίπρα-Βενιζέλου

Μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στην Άγκυρα που προγραμματίζεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να συναντήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο ραντεβού τους, θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ραντεβού εκκρεμεί από το καλοκαίρι.

Μόλις χθες, την ώρα που φούντωναν τα σενάρια για τυχόν συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Πάνου Σκουρλέτη, είχε διαμηνύσει στο Μαξίμου πως είναι ανοιχτός στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά όχι σε τριμερή συνάντηση -δηλαδή όχι σε συνάντηση που θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα και με διαρροή του, επικαλέστηκε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου εδώ και καιρό για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ανοιχτά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Με τη διαρροή της, η Χαριλάου Τρικούπη ήθελε να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τον διάλογο και την συνεννόηση.

Σήκωσε το γάντι

Έτσι, 24 ώρες μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι, καθώς ενεργοποιήθηκε το αίτημα της Κουμουνδούρου για τη συνάντηση που είχε προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών ήταν θετική και έτσι, μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από την Κύπρο, οι δύο άνδρες θα βρεθούν για να αναλύσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.