ΚΟΣΜΟΣ

Περιμένουν επίσημες ανακοινώσεις

Σεβασμό από τα ΜΜΕ ζητά η οικογένεια Κάσινγκ-Παγκόσμια κατακραυγή για τη νέα βαρβαρότητα

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ, έκανε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του από το ΙΚ που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ, έκανε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του από το ΙΚ που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.
«Η οικογένεια ζητεί από σεβασμό τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν να γίνουν υποχείριο των εκτελεστών και να μην αναρτούν ή δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές που τον κρατούσαν όμηρο», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειας Κάσιγκ.

«Προτιμάμε τον γιό μας να τον θυμούνται και να γράφουν γι αυτόν για το σημαντικό έργο του και για την αγάπη που μοιραζόταν με τους φίλους και την οικογένειά του και όχι με τον τρόπο που αυτοί που τον κρατούσαν όμηρο θα χρησιμοποιούσαν για να χειραγωγήσουν τους Αμερικανούς και να προωθήσουν τους σκοπούς τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η οικογένεια επισημαίνει ότι αναμένει επίσημη επιβεβαίωση της γνησιότητας του βίντεο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μπερναντέτ Μίχαν. "Αν επιβεβαιωθεί, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας από τη φρικτή δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού, εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση και εκφράζουμε τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του", καταλήγει η ανακοίνωση.

«Είμαι τρομοκρατημένος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ (σ.σ ο Κάσιγκ είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν). Το ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) έδειξε για μία ακόμη φορά την αθλιότητά του. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του", δήλωσε μέσω Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία καθώς και τη δολοφονία των  στρατιωτών της Συρίας χαρακτηρίζοντας αμφότερες μία "νέα πράξη βαρβαρότητας" καταδίκασε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
Σε ανακοίνωσή του ο Βαλς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "αυτή η πράξη ενισχύει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να δράσει κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.