ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη της κυβέρνησης σε Χαρδούβελη

Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: Το παιχνίδι με την τρόικα είναι πολύ δύσκολο

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγατο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε  πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας.

Η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη, σύνθετη, εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Επιπλέον είπε ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, δηλαδή, η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση. Και υπάρχει και το ΔΝΤ που θέλει να διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, είπε.

«Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος. Υπογράμμισε δε ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.