ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακύρωσαν επίσκεψή τους στην Αθήνα

Άγριες οι διαθέσεις της τρόικας-Ούτε σε συνέδριο δεν έρχονται

Την άκαμπτη στάση και τις σκληρές διαθέσεις των δανειστών δείχνει ανάγλυφα η απόφαση της τρόικας να μην επιτρέψει στους ελεγκτές της τριμερούς επιτροπής να έλθουν στην Αθήνα, προκειμένου να μιλήσουν στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «η ελληνική οικονομία σε σημείο καμπής», δείχνει με ανάγλυφο τρόπο τις σκληρές διαθέσεις των πιστωτών.

Ο Ινδός επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα  Ρίσι Γκογιάλ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην επιτροπής Κλάους Μαζούχ ακύρωσαν την έλευσή τους στην Αθήνα για το Ελληνο-Αμερικανικό επιμελητήριο, απόφαση που δεν έχει αιτιολογηθεί επισήμως.

Ωστόσο είναι σαφές το μήνυμα των δανειστών  πως δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οποιαδήποτε άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, εάν η ελληνική πλευρά δεν συναινέσει με τις αξιώσεις τους.

«Ουδέν νεότερον» 

Την ίδια ώρα με αγωνία περιμένει η συγκυβέρνηση τα νεότερα από το μέτωπο της τρόικας.

Τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, υπενθύμισε, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Μετά τις πρόσφατες συζητήσεις στο Παρίσι, υπήρξε προσέγγιση απόψεων. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Σχοινάς.

Όντας όμηρος της στρατηγικής του υπάκουου μαθητή, η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβάλλει μια διαφορετική πολιτική πρόταση, έξω από τη λογική του μνημονίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για ''τέλος των μνημονίων'' και κατηγορούσε ως καταστροφολογία τα νέα μέτρα. Τελικά, είδαμε το ίδιο έργο όπως σε κάθε γύρο διαπραγματεύσεων, με τον λύκο να μετατρέπεται σε αρνάκι και την κυβέρνηση να αναγκάζεται σε μια άτακτη υποχώρηση, που την απαξιώνει εντελώς τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.