ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φόβος για πιθανό «χτύπημα» του Μιχαλολιάκου

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα δηλώσω «παρών», εάν ψηφίσει Δήμα η Χρυσή Αυγή

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία, στην περίπτωση που τον υπερψηφίσει η Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, πως δεν πρόκειται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή.  «Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου πρόσθεσε, πως σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξει άμεση και επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ, ώστε οι βουλευτές της να ψηφίσουν «παρών».

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε, πως «δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

Τι σχεδιάζει η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που επικαλείται κυβερνητικά στελέχη, πιθανώς η οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, με στόχο να κλέψει την τελευταία παράσταση, θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία της δεύτερης ανάγνωσης στην τρίτη ψηφοφορία.

Στη βάση αυτήν, θα απόσχουν και οι 16 βουλευτές της από την αρχική ψηφοφορία και θα εμφανιστούν στην αίθουσα της Ολομέλειας στο τέλος, κατά την εκφώνηση των απόντων, όταν οι υπόλοιποι βουλευτές θα έχουν ψηφίσει, διαμορφώνοντας ένα ανοικτό αποτέλεσμα.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός, αν όντως τον επεξεργάζεται στο μυαλό του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δείχνει σατανικός, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα είναι εκείνοι από τους οποίους η Βουλή, η χώρα και ο μισός πλανήτης θα περιμένουν λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας την κρίσιμη απόφαση για την ανάδειξη Προέδρου ή για εθνικές εκλογές.

Το ενδεχόμενο αυτό, που προκαλεί προβληματισμό στην πολιτική σκηνή σε σημείο που να αναζητείται ήδη αντίδοτο, κρίνεται πιθανό για έναν ακόμη λόγο: Η παρουσία των χρυσαυγιτών στην αρχική φάση της ψηφοφορίας, ιδίως εάν σκοπεύουν να δοκιμάσουν τις αντοχές του συνταγματικού τόξου μέσω της στήριξης Δήμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης αρκετούς βουλευτές του κεντροαριστερού μετώπου, οι οποίοι ήδη έχουν ταχθεί υπέρ της προεδρικής εκλογής.

Βάσει του καταλόγου, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ως βουλευτής Επικρατείας, ψηφίζει πριν από τον Σπύρο Λυκούδη, όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (Α' Αθήνας) πριν από μια σειρά ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν τον κ. Δήμα. Και είναι προφανές ότι η υπόνοια και μόνο περί μιας παρασκηνιακής προσέγγισης της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να προκαλέσει, μεσούσης της τρίτης ψηφοφορίας, εκρηκτικές καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.