AUTO - MOTO

Lamborghini Aventador LP700-4 Pirelli Edition

Η Pirelli είναι ο 5ος μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στο κόσμο και επίσημος προμηθευτής στην F1. Πέρα από αυτά, προμηθεύει και ελαστικά την Lamborghini από το 1963 όταν ο Ferrucio Lamborghini παρουσίασε το πρώτο του αυτοκίνητο, την 350 GTV, στην έκθεση του Τορίνο την ίδια χρονιά.

Εκείνα τα ελαστικά ήταν τα Pirelli Cinturato HS (High Speed) καθώς ήταν ειδικά κατασκευασμένα για ταχύτητες άνω των 240km/h. Από τότε όλα τα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη Sant'Agata φορούσαν προϊόντα της Μιλανέζικης εταιρείας. Ακόμα και το τζιπ LM002 είχε ελαστικά Pirelli με εσωτερική στρώση Kevlar και λειτουργία run flat το 1986(!).

Lamborghini-Aventador_LP700-4_Pirelli_Edition_2014-(2)

Για να γιορτάσουν οι δυο εταιρείες αυτή τη πολυετή συνεργασία, σχεδίασαν την Lamborghini Aventador LP700-4 Pirelli Edition. Για το εξωτερικό του αυτοκινήτου, ο επίδοξος αγοραστής έχει δυο επιλογές. Αν θέλει μαύρο ματ το πάνω μέρος του αυτοκινήτου (οροφή, καθρέφτες, κάλυμμα μηχανής, αεραγωγοί) τότε μπορεί να επιλέξει ένα από τα 6 γυαλιστερά χρώματα για το κάτω. Ενώ αν θέλει γυαλιστερό μαύρο το πάνω μέρος τότε θα μπορεί να επιλέξει ένα από τα 4 ματ χρώματα για το κάτω. Χαρακτηριστικό επίσης αυτής της ειδικής έκδοσης, είναι οι δυο κόκκινες λωρίδες που διατρέχουν την οροφή της Lamborghini Aventador LP700-4 Pirelli Edition.

Lamborghini-Aventador_LP700-4_Pirelli_Edition_2014-(4)

Το σήμα της Pirelli βρίσκεται στην αρχή των δυο αυτών λωρίδων και πάνω στα P Zero ελαστικά, τα οποία ντύνουν τις νέες μαύρες ζάντες των 20 μπροστά και 21 ιντσών πίσω. Στο εσωτερικό έχουμε μαύρη αλκαντάρα παντού με κόκκινες ραφές και πλακέτα Pirelli Special Series για να μη ξεχνάς που βρίσκεσαι. Μηχανικά δεν έχουμε διαφορές από την “βασική” Aventador. Ο V12 6,5 λίτρων και 710ps παραμένει κάτω από το καπό και η 4κίνηση βοηθά έτσι ώστε το supercar των 1.575kg να πιάνει τα 100km/h σε 2.9sec και τελική 350km/h.

Lamborghini-Aventador_LP700-4_Pirelli_Edition_2014

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από το www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.