ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ένα πρώτο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών»

Πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ.

'Οπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η παρούσα πρόταση νόμου αποτελεί  ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50% οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ, όπως αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την πρόταση νόμου εδώ 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. PONTIOS. 20:18 22/12/2014

    Ούτε θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη και άν τελικά την δώσει η θα είναι σε δραχμές η θα την πάρει πίσω με έναν άλλο σκληρότερο φόρο.Όπως είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας θα δώσει κάτι από την μία τσέπη ο ΣΥΡΙΖΑ και θα τα πάρει από την άλλη. Ό ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα επιβάλει ένα φόρο στο συνολο της περιουσίας και των εισοδημάτων του καθενός μας, φόρο που έχει εισηγηθεί η Γερμανία με τον ίδιο τον Σόιμπλε.Αυτό εννοεί ο Τσίπρας ολταν λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.