ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για τα σενάρια

Στ. Δήμας: Δεν πρόκειται να δεχθώ τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας τοποθετείται με αφορμή τη  δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη Χρυσή Αυγή.

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας, τονίζει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξάλλου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά δήλωσή του, δεν θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία, στην περίπτωση που τον υπερψηφίσει η Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, πως δεν πρόκειται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. «Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, πως σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξει άμεση και επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ, ώστε οι βουλευτές της να ψηφίσουν «παρών».

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε, πως «δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

Ντόρα: Πολλά τα «παρών» της ΝΔ 

Αν οι βουλευτές της ΝΔ διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, απαντώντας στα σενάρια να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της Χ.Α. τον κ. Δήμα, στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα skai.gr, και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.