Neo

Θυμίζουν …Ιούνιο 2012

Ολοένα και περισσότερο τον Ιούνιο του 2012 θυμίζει η κατάσταση σήμερα, όπως τουλάχιστον απεικονίζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και όπως αυτές «διαβάζονται» από τους αναλυτές του ΠΑΣΟΚ.

Μελετώντας τα αποτελέσματα των τεσσάρων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, εκτιμούν ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, έφερε αναστάτωση στις αγορές, αυξάνοντας παράλληλα την ανησυχία των πολιτών για έξοδο της χώρας από το ευρώ, παράγοντας που εν πολλοίς έκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου του 2012.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το επιχείρημα της πολιτικής σταθερότητας επανήλθε με δριμύτητα στη ζωή μας, αυξάνοντας κατακόρυφα το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν τώρα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δημοσκοπικά, τα συμπεράσματα αυτά αποτυπώνονται στο ‘κλείσιμο της ψαλίδας’ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στην κάποια αυξητική τάση του ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκε στις δύο από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις στη θέση του τρίτου κόμματος και στις άλλες δύο, στην θέση του τέταρτου, πλην όμως με μικρή διαφορά από το τρίτο. Όσο για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, παρουσιάζει πτωτική τάση, με τους ίδιους αναλυτές να μιλούν για «Ποτάμι που …στερεύει», όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.