ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό δημοσίευμα

Η τελευταία σύσκεψη στη Charlie Hebdo-Φώναζαν τα ονόματα πριν τους εκτελέσουν

Ήταν σχεδόν όλοι τους εκεί. Όπως κάθε Τετάρτη.

Στο μεγάλο οβάλ τραπέζι που καταλαμβάνει ολόκληρο το χώρο για τις συσκέψεις. Ένα αμετάβλητο τελετουργικό από τη δημιουργία της Charlie Hebdo. Στην αριστερή πλευρά όπως πάντα, ο Σάρμπ.

Αυτή την Τετάρτη 7 Γενάρη ήταν καθισμένοι στο πλευρό του οι σχεδιαστές Καμπί,  Βολίνσκι,  Τινού,  Ονορέ,  Λεζέρ,  Νικολινό και Λανσόν, ο οικονομολόγος Μαρί και οι αρθρογράφοι Σεγκολέν Βινσόν και Έλσα Καγιά.

Η σύσκεψη αρχίζει συνήθως στις 10 π.μ. και 30 και «ξέφευγε» σύντομα γρήγορα, χάρη σε μερικά πονηρά αστεία. Μόνιμο θέμα συζήτησης: Η μηχανή του καφέ και γιατί ποτέ δεν λειτουργεί. Στους τοίχους είναι καρφωμένα ορισμένα από τα θρυλικά σκίτσα για τη Λε Πεν, τον Πάπα, τον Σαρκοζί και τον Μωάμεθ.

Charlie Hebdo : le film des événements από lemondefr

Συνήθως μετά τις συσκέψεις,   η ομάδα κατέληγε σε μπιστρό  στην οδό Amelot, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Αυτή την Τετάρτη 7 Γενάρη, κανείς δεν πήγε για το μεσημεριανό γεύμα. Η συνάντηση είχε ξεκινήσει πριν από μία ώρα, όταν δύο πάνοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία. Ένας από τους επιτιθέμενους, φώναξε: «Σάρμπ;». «Γύρισε Σάρμπ».

Ο Σάρμπ έπεσε νεκρός. Στη συνέχεια φώναζαν τα συνθήματα των υπόλοιπων μελλοθάνατων. Όλοι τους έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δραστών.

Σύμφωνα με τα λόγια των επιζώντων, φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» και «θα πληρώσετε επειδή προσβάλλατε τον Προφήτη».

Κόλλησαν ένα όπλο στο κεφάλι της Βινσόν. Δεν την σκότωσαν γιατί δεν σκοτώνουν γυναίκες, αλλά της είπαν να διαβάζει το κοράνι.

Πηγή: Le Monde

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.