ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε βουλευτές τραυματίστηκαν

Άγριο ξύλο και με το σφυρί του προέδρου στην τουρκική Βουλή!

Σε ρινγκ μετατράπηκε η τουρκική Βουλή με πολύ και άγριο ξύλο.

Πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, όταν μέλη της εθνοσυνέλευσης ήρθαν στα χέρια πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συζητήσεων για το κυβερνητικό νομοσχέδιο, που ενισχύσει τις εξουσίες της αστυνομίας και το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Δύο από τους βουλευτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι από χτυπήματα με το σφυρί που χρησιμοποιεί παραδοσιακά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις και το οποίο πήραν και χρησιμοποίησαν εναντίον αντιπάλων τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP),  όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Μάλιστα τέσσερις από τους βουλευτές  χρειάστηκαν νοσηλεία.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει τη διεξαγωγή ερευνών και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο ενώ οι συλλήψεις μπορούν να γίνονται ευκολότερα.

Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο θα μεταμορφώσει στην Τουρκία σε «αστυνομικό κράτος». Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 2003, δήλωσε μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και απευθυνόμενος στους βουλευτές, ότι «ο νόμος πρέπει τώρα να ψηφισθεί γρήγορα και κυρίως να εφαρμοσθεί το συντομότερο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.