ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσίευμα

Bild: Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;

Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild με άρθρο της αμφισβητεί τη συμφωνία τους τότε βασιλιά της Ελλάδας  με τον καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ το 1960,μ βάσει της οποίας το Βερολίνο υποστηρίζει ότι έχει κλείσει νομικά το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Στο άρθρο της εφημερίδας που φέρει τίτλο «Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;», ο συντάκτης αναφέρεται εκτενώς στην αξίωση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στέκεται ιδιαίτερα στην «ηθική ευθύνη».

Μάλιστα η Bild γίνεται το πρώτο γερμανικό φύλλο, που ανασύρει τη συνθήκη που υπέγραψαν ο τότε βασιλιάς της Ελλάδας με τον Αντενάουερ, σύμφωνα με την οποία έκλεινε το θέμα.

Ωστόσο στις επανορθώσεις δεν συμπεριλήφθηκε το αναγκαστικό δάνειο στο οποίο προχώρησε η Ελλάδα το 1942 προς τους ναζί και είχε ύψος 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων ή σε σημερινές τιμές 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει, πως στο σημείο αυτό βασίζεται η απαίτηση της Ελλάδας και επομένως δεν έκλεισε οριστικά το θέμα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.