AUTO - MOTO

Driven : Toyota Aygo 1.0 Auto

Έχοντας οδηγήσει την 2η γενιά του Toyota Aygo στην Ολλανδία έφτασε η στιγμή της δοκιμής του και στην Ελλάδα και μάλιστα με το αυτόματο κιβώτιο το οποίο και ταιριάζει γάντι στο περιβάλλον κίνησής του, την πόλη.

Θα ξεκινήσω από τη φιλοσοφία του νέου Toyota Aygo καθώς πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο πιο νεανικό και με δυνατότητες διαμόρφωσης. Υπάρχουν δέκα σημεία στο αμάξωμα και στο εσωτερικό τα οποία μέσα σε λίγα λεπτά και με χαμηλό κόστος (από 125€ έως 523€) μπορούν να αντικατασταθούν αλλάζοντας την εικόνα μοντέλου.

Toyota_Aygo_Auto_Driven2015-(2)

Διαβάστε ακόμα στο High Octane : Οι τιμές του Toyota Aygo 2015

Περνώντας στο εσωτερικό του Toyota Aygo της δοκιμής αντικρίζεις μία εικόνα επίσης νεανική που παράλληλα είναι και σημαντικά αναβαθμισμένη. Μου αρέσει ο πίνακας οργάνων ο οποίος διαθέτει και ενσωματωμένο στροφόμετρο (εκδόσεις x-Play και πάνω) καθώς και trip computer. Το 3άκτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος στις εκδόσεις με την δερμάτινη επένδυση είναι πολύ όμορφο και πάρα πολύ ποιοτικό ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το σύστημα ψυχαγωγίας x-Play. Αποτελείται από μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών μέσω της οποίας προβάλλονται οι ρυθμίσεις του ραδιοφώνου και του αυτοκινήτου, προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης τηλεφώνου με bluetooth ενώ προαιρετικά μπορεί να έχει και δορυφορική πλοήγηση.

Toyota_Aygo_Auto_Driven2015-(5)

Σε ότι αφορά τα υλικά της καμπίνας στο Toyota Aygo 2015 αυτά είναι σκληρά στην υφή, ωστόσο έχουν πολύ καλό φινίρισμα. Αφήστε πίσω το μπουτόν του αλάρμ που ράγιζε και τα καθίσματα με την μηδενική πλευρική στήριξη που είχε η απελθούσα γενιά. Επίσης η απουσία διακόπτη για το παράθυρο του συνοδηγού από την πλευρά του οδηγού που δικαίως ενόχλησε τους ιδιοκτήτες στο προηγούμενο μοντέλο δεν υπάρχει πια. Δύο διακόπτες για δύο παράθυρα πλέον. Συνεχίζοντας με τον τομέα της εργονομίας δύσκολα θα υπάρξουν παράπονα. Οι θήκες για ποτήρια και μικρά μπουκάλια είναι οι αναμενόμενες (δύο στην κεντρική κονσόλα και από μία στις πόρτες). Οι θήκες στις πόρτες ωστόσο θα μπορούσαν να μην είναι τόσο ρηχές. Τέσσερις επιβάτες θα βολευτούν αρκετά καλά στο εσωτερικό του Toyota Aygo 2015 με τους πίσω ωστόσο να νιώσουν λίγο κλειστοφοβικά καθώς το πλευρικό πίσω τζάμι είναι αρκετά μικρότερο. Τέλος ο χώρος των αποσκευών προσφέρει 168lt με εκμεταλλεύσιμο σχήμα αλλά ψηλό κατώφλι φόρτωσης.

Toyota_Aygo_Auto_Driven2015-(7)

Στους δύσκολους ελληνικούς δρόμους και στα στενά σοκάκια των πόλεων το Toyota Aygo της δοκιμής αποδεικνύεται εξαιρετικό. Το μοτέρ του 1lt με τους 69ps κινεί σε αναμενόμενους ρυθμούς το αυτοκίνητο. Παράλληλα ακούγεται λιγότερο ενώ λιγότεροι αισθητοί γίνονται και οι κραδασμοί του. Η ορατότητα προβληματίζει μόνο προς τα πίσω δεξιά, το τιμόνι είναι όσο ελαφρύ απαιτεί ο αστικός προσανατολισμός ενώ εξαιρετικός είναι ο κύκλος στροφής και η ευελιξία. Το αυτόματο κιβώτιο X-Shift είναι σαφέστατα βελτιωμένο σε σχέση με το MMT. Δεν είναι το απόλυτο αυτόματο κιβώτιο αλλά πλέον δεν ενοχλεί τόσο και φυσικά εξασφαλίζει την άνεση και την ξεκούραση εντός πόλης.

Περισσότερα στο High Octane : To Toyota Aygo με ανοιγόμενη οροφή

Εκτός πόλης το Toyota Aygo 2015 διατηρεί εύκολα ταχύτητες 120-140km/h οι οποίες σας επιτρέπουν να κάνετε μικρές και μεσαίες εξορμήσεις. Επίσης στα θετικά του η οδική συμπεριφορά η οποία παραμένει εξαιρετική ακόμα και σε καθεστώς έντονης πίεσης. Τέλος όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου θα δείτε ένα άκρως ικανοποιητικό 5.4lt/100km ενώ με 97gr/km εκπομπές CO2 το Toyota Aygo δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Toyota_Aygo_Auto_Driven2015-(8)

Συνολικά το Toyota Aygo 2015 συγκαταλέγεται στα καλύτερα city cars. Δε μπορεί να ξεπεράσει το Fiat Panda που για μας είναι ο ηγέτης της κατηγορίας ωστόσο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την τριπλέτα του VW Group (Up!, Mii, Citigo), το Kia Picanto και το Hyundai i10 που ισοβαθμούν στην 2η θέση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Toyota Aygo 1.0 Auto
Κυβισμός : 998cc
Ισχύς : 69ps/6000rpm
Ροπή : 9.6kg.m/4300rpm
Βάρος : 860kg
Εκπομπές CO2 : 97/km
Επιτάχυνση 0-100km : 15.5sec
Τελική Ταχύτητα : 160km/h
Κατανάλωση (μέση) : 4.2lt/100km
Διαστάσεις : 3455x1615x1460mm
Τιμές & Εξοπλισμός Toyota Aygo 2015

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από το www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.