Neo

«Πόλεμος» Τσίπρα-Ραχόι

Ο Neo έκανε αναλυτικό ρεπορτάζ αργά χθες τη νύχτα αναφορικά με την στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες όταν ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τρίτη θεματική της Συνόδου Κορυφής (δηλαδή το «ελληνικό πρόβλημα»), παρουσίασε τις προτάσεις και τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης. Και έμαθε, λοιπόν, ότι ο πλέον επιθετικός προς τον έλληνα πρωθυπουργό δεν ήταν ούτε ο φινλανδός πρωθυπουργός, ούτε η γερμανίδα καγκελάριος. Ήταν ο ηγέτης μίας βασανισμένης από τη λιτότητα χώρας του Νότου, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο  Ραχόι.

Για την ακρίβεια, στη συνεδρίαση παραλίγο να… ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Τσίπρα-Ραχόι, καθώς ο μεν Ισπανός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ειδική μεταχείριση» για την Ελλάδα, ο δε Έλληνας ανταπάντησε πως δεν είναι σωστό να μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός της Ισπανίας τα εσωτερικά πολιτικά του προβλήματα.

Το «καρφί» του Τσίπρα ήταν σαφές: άφησε να εννοηθεί ότι ο Ραχόι γνωρίζει πως τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει κι άλλο τους Podemos και ο ίδιος θα φανεί στους Ισπανούς ως «ενδοτικός», που δεν ξέρει να διαπραγματευθεί. Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της χθεσινοβραδινής συνέντευξης Τύπου, μετά την Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον Μαριάνο Ραχόι. Αφού παρατήρησε σκωπτικά πως «όντως ο κ. Ραχόι ήταν ανήσυχος», στη συνέχεια τον κατηγόρησε δημοσίως πως μεταφέρει στο ευρωπαϊκό πεδίο τα εσωτερικά πολιτικά του προβλήματα και είπε ότι «αυτό είναι λάθος». Προσθέτοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος, «αν έχει την ευκαιρία, «θα… του το εξηγήσει και από κοντά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.