ΕΛΛΑΔΑ

«Ανάσα αξιοπρέπειας»

Από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, οι πλατείες στέλνουν το μήνυμα στις Βρυξέλλες: Δώστε τέλος στη λιτότητα!

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στους «εκβιασμούς των δανειστών» με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup. Δυναμικές συγκεντρώσεις και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. 

Στην Αθήνα χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το "παρών"  στο Σύνταγμα.

6

3

Displaying 20150211_183402.jpgDisplaying 20150211_184023.jpg

Displaying φωτογραφία 3.JPG

Θεσσαλονίκη

Ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με αίτημα "την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια", και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο καταλαμβάνοντας όλο το χώρο μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Ζητούν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Μετά τις 6.30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς

Πελοπόννησος

Εκατοντάδες πολίτες με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν απόψε στις 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξής τους στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε» άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, μιας και το θερμόμετρο έδειχνε -2 βαθμούς στο κέντρο της Τρίπολης και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

Χανιά

Με κεντρικό σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας όχι στη λιτότητα», εκατοντάδες πολίτες από τα Χανιά διαδήλωσαν απόψε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Παρά το κρύο που επικρατούσε πολίτες κάθε ηλικίας δήλωσαν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στην εκδήλωση με πανό και μικροφωνική συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων διεκδικώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ήπειρος

Με κεντρικά συνθήματα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, ΝΙΚΑΜΕ», πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια υποστήριξης των θέσεων της κυβέρνησης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Από τις 6 το απόγευμα, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος πολιτών κατέκλεισε τις κεντρικές πλατείες των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και της Άρτας.

Το κάλεσμα των πολιτών έγινε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.