ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συνέντευξη του υφυπουργού Επικρατείας

Τέρενς Κουίκ: Δεν θα το τραβήξουμε ως στα άκρα

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να τραβήξει στα άκρα τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της. Δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη να οδηγηθούμε σε πολιτικό αδιέξοδο και σε δύσκολες αποφάσεις. Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία

Τα ανωτέρω αναφέρει σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμη κι αν οι δανειστές μας τραβήξουν το «σχοινί», η χώρα δεν θα βρεθεί εκτός του ευρώ.
Για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι η σχεδιαζόμενη πρόταση θα προβλέπει την απαλλαγή του ιδιοκτήτη για την πρώτη και μοναδική κατοικία δίχως περιορισμούς, για την πάταξη της διαφθοράς ότι η όλη προσπάθεια θα αποφέρει μόνο κέρδη στη χώρα και ότι η Ισπανία από μια αντίστοιχη με τη δική μας λίστα Λαγκάρντ εξασφάλισε 7 δισ. ευρώ, ενώ για τη ρύθμιση των χρεών ανέφερε πως επιχειρηματίες και απλοί πολίτες, το μόνο που επιθυμούν είναι να περνούν το κατώφλι του εφόρου δίχως προϋποθέσεις για τις 100 δόσεις.
Τέλος, αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα πρέπει να τρέξει άμεσα ώστε να διατεθεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να προβλέπει προϋποθέσεις χορήγησης ενισχύσεων, όπως για παράδειγμα ρήτρα προσλήψεων, ώστε όποιος στηρίζεται από αυτό να υποχρεούται να συμβάλλει εμπράκτως και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.