ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απάντηση σε 60''

Βίντεο του BBC: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ

Μέσα από ένα βίντεο μόλις 60 δευτερολέπτων το βρετανικό δίκτυο BBC εξηγεί με δραματικό τρόπο τι πραγματικά θα συμβεί στην Ελλάδα αν αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη.

«Τόσο η ΕΕ όσο και στην Ελλάδα λένε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ωστόσο οι πιστωτές της, παρά την πίεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αρνούνται να διαγράψουν τα χρέη. Ως αποτέλεσμα, το μέλλον της διάσωσης της Ελλάδας είναι αμφίβολο και η χώρα αντιμετωπίζει μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, το λεγόμενο "Grexit"». αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο του BBC News, το οποίο μέσα σε 60 δευτερόλεπτα προσπαθεί να δείξει τι θα συμβεί στη χώρα μας.

Το βίντεο του BBC είναι ντυμένο με πλάνα από την Ελλάδα τα οποία συνοδεύονται από δραματικούς τίτλους:

«Θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η νεοεκλεγείσα αριστερή κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι θέλουν την Ελλάδα εντός Ευρώπης.

Η ΕΕ όμως έχει αρνηθεί να δώσει «άφεση αμαρτιών» στην Ελλάδα για το μεγάλο της χρέος που σημαίνει ότι η σύγκρουση πλησιάζει και η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να φύγει.

Τι θα γίνει αν συμβεί αυτό; Οι ειδικοί λένε ότι πολύ γρήγορα θα φύγει χρήμα από τη χώρα, θα έρθει μακρά ύφεση και ο πληθωρισμός θα σημειώσει μεγάλη αύξηση. Η χώρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει νέο νόμισμα. Όμως οι ελληνικές εξαγωγές όπως και οι διακοπές στην Ελλάδα θα γίνουν πιο φθηνές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.