ΚΟΣΜΟΣ

Airbus A320: Μέρκελ – Ολάντ στον τόπο της τραγωδίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τον τόπο της καταστροφής, στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την τραγωδία.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, το “περίβλημα” του δεύτερου μαύρου κουτιού του Airbus της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους “βρέθηκε”, αλλά “όχι το ίδιο το μαύρο κουτί”, που περιέχει διάφορα δεδομένα της πτήσης που κατέγραφαν τα συστήματα του αεροπλάνου.

Ο πρόεδρος Ολάντ πήρε μια αίσθηση της φρίκη της καταστροφής, της χειρότερης αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια, πετώντας με ελικόπτερο πάνω από το σημείο όπου συνετρίβη το Airbus μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες, εμφανώς ταραγμένοι, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, σε δηλώσεις τους στο Σεν Λεζ Αλπ, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα.

Συνομίλησαν με γιατρούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για τις σορούς των θυμάτων, και κατόπιν σε ένα μικρό παρεκκλήσι που χρησιμοποιείται για κηδείες μια από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να “χυθεί άπλετο φως” στις συνθήκες του δράματος. “Είναι παρήγορο το ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες βρισκόμαστε κοντά και συνδεόμαστε από φιλία”, είπε η καγκελάριος Μέρκελ. “Εργαζόμαστε μαζί και ερευνούμε μαζί, όπως πρέπει να συμβαίνει στην περίπτωση των Ευρωπαίων αλλά πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα όταν πρόκειται για ανθρώπινα όντα”, ανέφερε ο Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, την μητρική εταιρεία της Germanwings, “το αεροσκάφος ήταν από τεχνικής άποψης άψογο και οι δύο πιλότοι πεπειραμένοι”. Το πλήρωμα δεν έστειλε κανένα μήνυμα κινδύνου κατά τη διάρκεια της μοιραίας ταχείας καθόδου του αεροσκάφους που διήρκεσε οκτώ λεπτά, σύμφωνα με την Germanwings.

 

Airbus A320: `Πέταξαν` πάνω από τον τόπο της τραγωδίας Μέρκελ – Ολάντ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.