ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Κίνημα: Η εξεταστική επιτροπή να αποτελέσει βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια

Την απόφαση της κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την περίοδο των μνημονίων σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Στην ανακοίνωση το ΚΙΝΗΜΑ στηλιτεύει την αναζήτηση των λόγων που «οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης σε μια περίοδο που η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι η μόνη διέξοδος».

Παράλληλα όμως το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι τα μέλη του θα επιδιώξουν η σύσταση της επιτροπής «να αποτελέσει το βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον Ελληνικό λαό, για τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ή αντιμετώπισαν την κρίση τα ελληνικά πολιτικά κόμματα».

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης και στον «απροκάλυπτο κυνισμό των κυβερνητικών κομμάτων να μην ερευνηθεί η περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή. Μας είχε ήδη προϊδεάσει η κυβερνητική πλειοψηφία με την επιλογή της για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παραμονή σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων και συνεργατών του κ. Καραμανλή και με την επιλογή άλλων ανάλογων περιπτώσεων για τη στελέχωση κρίσιμων κυβερνητικών τομέων».

Από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζεται λοιπόν ότι θα δοθεί μάχη να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός, να καταρρίψει μύθους, να ανασκευάσει ψεύδη και «θεωρίες» και να αναδείξει αλήθειες που σκόπιμα συσκοτίστηκαν από πολλές πλευρές με στόχο την οικοδόμηση μιας μια πραγματικά βιώσιμη πορεία, για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό και όχι μια πορεία αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων για να διασκεδαστούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Την ώρα που, δυστυχώς, η χώρα ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου, η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι η μόνη διέξοδος, κάποιοι, δήθεν αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης.

Και μάλιστα, αναρωτιούνται σήμερα, 5 χρόνια μετά, που η χώρα βρίσκεται σε καλύτερες συνθήκες από αυτές του 2009 - 2010 και με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχει η ασπίδα προστασίας που τότε δεν υπήρχε και κάποιοι αγωνίστηκαν και διαπραγματεύτηκαν σκληρά για να δημιουργηθεί.

Παρά ταύτα, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με πρόταση των κυβερνητικών βουλευτών, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας προσέφυγε στο διεθνή μηχανισμό στήριξης και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν έκτοτε, θα επιδιώξουμε να αποτελέσει το βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον Ελληνικό λαό, για τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ή αντιμετώπισαν την κρίση τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Και δεν μας προκαλεί εντύπωση ο απροκάλυπτος κυνισμός των κυβερνητικών κομμάτων να μην ερευνηθεί η περίοδος της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή. Μας είχε ήδη προϊδεάσει η κυβερνητική πλειοψηφία με την επιλογή της για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παραμονή σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων και συνεργατών του κ. Καραμανλή και με την επιλογή άλλων ανάλογων περιπτώσεων για τη στελέχωση κρίσιμων κυβερνητικών τομέων.

Παρότι, λοιπόν, η πρόθεση αυτών που προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, φαίνεται να μην είναι η διερεύνηση της αλήθειας, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα δώσει τη μάχη να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός, να καταρρίψει μύθους, να ανασκευάσει ψεύδη και «θεωρίες» και να αναδείξει αλήθειες που σκόπιμα συσκοτίστηκαν από πολλές πλευρές.

Αν κάτι έχουν χρέος να πράξουν οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις να αναδειχθεί η "ρίζα του κακού". Δηλαδή, οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Γιατί μόνον η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος μπορεί να μας οδηγήσει και στην αντιμετώπιση του.

Αυτό αποτελεί και τον μοναδικό ασφαλή όρο για να οικοδομήσουμε μια πραγματικά βιώσιμη πορεία, για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Και όχι η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων και η δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να διασκεδαστούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mνήμων 1:21 01/04/2015

    ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ??

    Ο κ. Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012,
    σε άρθρο του στην πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009».

    Κατόπιν αυτών οι «καραμανλικοί» ελέγχονται για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκτός κι αν θεωρούν ότι ο αρχηγός τους ήταν μεταξύ εκείνων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα ή το συντηρούν «φουσκωμένο».

    ¨Ένα ερώτημα υπάρχει
    και προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν 3,9% και άσκησε ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και κατά των ηθικών αυτουργών, για «φούσκωμα» του ελλείμματος (όπου ηθικοί αυτουργοί εννοούνται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση).

    Το ερώτημα είναι:
    προτίθεται ο κ. οικονομικός εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αλέξη Τσίπρα διότι διατηρεί το έλλειμμα του 2009 «φουσκωμένο» υποβάλλοντας σε παράλογες και παράνομες θυσίες τους Έλληνες πολίτες;

  2. Θ.Τ. 1:20 01/04/2015

    Αρκεί αυτή η επιτροπή να συνεδριάζει ΔΗΜΟΣΙΑ,
    ( π.χ. να μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής ) ,
    και ας «ξεχάσει» όσο θέλει την γνωστή πενταετία .
    Η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα λάμψει .
    Δεν είναι μόνο άδικο αλλά και ΛΑΘΟΣ ! τους
    να «διερευνήσουν» προπάντων την περίοδο
    μέχρι το 1ο και και το 2ο μνημόνιο .

    Ο ΓΑΠ και μιά χούφτα «κηπουροί»
    ήταν ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
    ( σώσαν τους ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΡΑΧΜΗ» )
    την ώρα που οι ΠΑΝΤΕΣ , ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    παίρναν το μέρος των εμπρηστών,
    κάναν κριτική (της «πλατείας») στον πυροσβέστη,
    μέχρι που κάποιος από την «πυροσβεστική» υπηρεσία
    του πήρε την μάνικα από τα χέρια . . .

  3. Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε
    ===============================================
    Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
    Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντημνιμονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
    «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15%
    —————————————————————————————————————————–
    of GDP in 2009». Mετφ.
    «Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».

    Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:

    «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
    ——————————————————————————————————————
    Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

  4. BOMBA ΤΡΙΣΕ :ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλά διαβάστε τι είπε ο Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στο MEGA.

    1.-Ερώτηση: “Η ανεργία φτάνει το 30%…Το Πρόγραμμα δεν είχε λάθη;”
    -Απάντηση: «Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα από όσα κερδίζετε, και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες στην Ευρώπη και παντού που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, τότε αυτό είναι πάντα πολύ πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν!»

    2. -Ερώτηση: «Γιατί είχατε αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2010, ενώ έγινε σε χειρότερες συνθήκες το 2011;»
    -Απάντηση: «Αν είχε γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει εντελώς! Η απόφαση ελήφθη όταν η Ελλάδα απέδειξε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλειδί ήταν η αξιοπιστία της Ελλάδας! Δεν ήταν θέμα του αν κάναμε κάτι ή όχι, το θέμα ήταν αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ή όχι!»
    3. Ερώτηση: Πρότεινε ο Στρος Καν το 2010 αναδιάρθρωση χρέους στον Γ. Παπανδρέου και αυτός το αρνήθηκε;
    Απάντηση: «Δεν ξέρω τι πρότεινε και σε ποιον, ξέρω ότι σε μένα δεν μου το πρότεινε ποτέ! Πότε το ΔΝΤ δεν έκανε τέτοια πρόταση σε μένα και το ΔΝΤ, όπως ξέρετε ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν!»
    4. Ερώτηση: «Ποιος είπε τελικά όχι στην αναδιάρθρωση; Εσείς; Οι Γερμανοί;»
    Απάντηση: «Όλοι είπαν όχι! Εμείς ως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπρεπε να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της Ελλάδας και με αυτά που έγιναν τελικά τη διαφυλάξαμε!»

    ΣΧΟΛΙΟ: Όλοι είπαν όχι… Και ο Παπανδρέου πάλευε να βρει λύση. Και βρήκε, για να αποφύγει η Ελλάδα την τραγική χρεοκοπία.

  5. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ’’ ΖΟΓΚΛΕΡ’’ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2009….

    Αθλιότητα ή, προδοσία?
    Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πολιτικής ΑΤΙΜΙΑΣ του υπουργείου Οικ. του 2009. Έδωσαν ψευδή στοιχεία για το αναμενόμενο αρνητικό ύψος της ύφεσης, με αποτέλεσμα όλοι οι υπολογισμοί για το ύψος του μνημονίου να ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
    =======================
    Κανείς δεν γνωρίζει π.χ.
    ότι το πρώτο Μνημόνιο συντάχθηκε με πρόβλεψη ύφεσης για το 2009 στο -2%, λόγω της αδυναμίας τότε να
    ——————————————————————————————————
    μετρηθεί το μέγεθος της στατιστικής απάτης Καραμανλή και στην ύφεση. Τελικά ήταν -4,4%. Και μόνο αυτό ήταν
    —————————————————————————————————————————-
    ικανό να τινάξει τους στόχους του Μνημονίου στον αέρα. Κανένας όμως δεν το ξέρει. Θάφτηκε κι αυτό κάτω από την εθνική ομερτά για το τι έγινε στη χώρα μέχρι το 2009 – με τη συνενοχή των «εταίρων».

    Ο Παπαθανασίου έστειλε εν γνώσει του πλαστά
    στοιχεία για το έλλειμμα #elleimma2009. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη εις βάρος της πατρίδας μας. Τη μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

  6. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    ========================================
    Πότε έμαθε η κυβέρνηση Παπανδρέου την αλήθεια
    ΄Εκρυβαν επιμελώς το έλλειμμα και από την ΕΕ. Και από τον Ελληνικό λαό. Πότε απεκαλύφθη η μεγάλη ΑΠΑΤΗ και πότε η κυβέρνηση Παπανδρέου έμαθε τη μεγάλη κομπίνα.

    Στις 30 Σεπτεμβρίου 2009, η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία στέλνει τους απαραίτητους πίνακες στην Eurostat αλλά για πρώτη φορά οι στήλες του 2008 και 2009 ήταν κενές.
    Στη θέση τους βρίσκεται συνοδευτική επιστολή, η οποία εξηγούσε ότι τα στοιχεία που έλειπαν θα αποστέλλονταν ως τις 3 Οκτωβρίου.

    Πράγματι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές,
    στις 2/10/2009, στέλνεται από την Αθήνα νέα γνωστοποίηση που συμπληρώνει όλες τις στήλες.
    Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης εκτιμάται στα 14.360 εκατ. ευρώ ή 6% του ΑΕΠ (μετά τις εκλογές, στις 21 Οκτωβρίου 2009, η Ελλάδα στέλνει τρίτη γνωστοποίηση όπου το έλλειμμα ανήλθε σε 30.102 εκατ. ευρώ ή 12,5% του ΑΕΠ). –

    Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
    Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
    Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ,
    υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ,
    υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.
    Αυτός είναι και ο λόγος της Καραμανλικής λιποταξίας.

  7. Εκθεση του ΔΝΤ
    Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
    Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη
    ——————————————————————————————————
    δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).

    Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
    Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα
    ———————————————————————————————————
    έσοδα.

  8. ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!
    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

  9. Εκθεση του ΔΝΤ
    Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα,
    ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
    Οταν στο υπουργείο Οικονομικών
    βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει
    ————————————————————————————-
    σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς και
    ————————————————————————————-
    ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).
    Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
    ———————————————
    Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα
    ———————————————————————————————————————–
    έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.
    —————————————————-
    http://www.kathimerini.gr/764419/article/epikairothta/politikh/2009-h-ellhnikh-oikonomia-se-epithrhsh

  10. Γκουρία Δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας
    =========================
    Την άποψη πως δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Aνχελ Γκουρία.
    Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole, ο Gurria τόνισε ότι δεν είναι παραγωγικό να ενοχοποιείται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας.
    «Αυτά δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα.
    Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, αλλά ήταν 15%» υποστήριξε ο Gurria.
    Όπως λέει, ο ΟΟΣΑ εργάζεται χέρι – χέρι με την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, που όπως υποστηρίζει αφορούν την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την αντιμετώπιση της διαφθοράς προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.