ΚΟΣΜΟΣ

Η ηγετική φυσιογνωμία του Μάη του ΄68 έχει σχέδια

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Γάλλος... ξανά με προεδρικές βλέψεις για τις εκλογές του 2017;

Ο «κόκκινος Ντάνι», κατά κόσμον, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, θέλει να ξαναγίνει Γάλλος, αποκτώντας διπλή υπηκοότητα πέραν της γερμανικής.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ , ο εμβληματικός ηγέτης του Μάη του ' 68 και ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων, θέλει να αποκτήσει γαλλικό διαβατήριο.

Ο γερμανός πολιτικός, γαλλογερμανικής καταγωγής, είχε απαρνηθεί την γαλλική υπηκοότητα για να γίνει Γερμανός μόνο και μόνο για να μην υπηρετήσει στο γαλλικό στρατό, όπως είχε παραδεχτεί στον γαλλικό Τύπο.

Πριν από ένα χρόνο, ο Κον Μπεντίτ είχε δηλώσει στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien ότι θα αποκτήσει γερμανική υπηκοότητα για να αποφύγει τον στρατό στην πατρίδα του την Γαλλία.

Ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν αισθάνεται ούτε Γάλλος, ούτε Γερμανός αλλά Ευρωπαίος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες που δεν κατονομάζονται, ο Κον Μπεντίτ έκανε αίτηση για να του χορηγηθεί η γαλλική υπηκοότητα.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, οι γαλλικές εφημερίδες έσπευσαν να υποστηρίξουν πως πίσω από αυτή την κίνηση του 70χρονου Ντάνι - το Σάββατο έχει γενέθλια- κρύβονται οι πολιτικές του φιλοδοξίες στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ.
Ο ίδιος, βέβαια, θέλησε να διασκεδάσει τις φήμες λέγοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται όπως θέλει το μέλλον μου», είπε ο Κον Μπεντίτ , με την συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας Le Figaro να επισημαίνει ότι, με την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την ηγετική φυσιογνωμία του Μάη του '68.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ γεννήθηκε το 1945 στο Μοντεμπάν της νότιας Γαλλίας από πατέρα Γερμανοεβραίο και μητέρα Γαλλίδα. Σε ηλικία 18 ετών επέλεξε την γερμανική υπηκοότητα για να αποφύγει την στρατιωτική θητεία. Από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων του Μάη του 86 , θα εκδιωχθεί από το γαλλικό έδαφος και θα του απαγορευτεί η είσοδος μέχρι το 1978. Το 1984 θα ενταχθεί στο κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας. Από το 2002 είναι συμπρόεδρος, μαζί με την Μόνικα Φρασόνι, της κοινοβουλευτικής ομάδας Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο. Τον Φεβρουάριο του 2012 αναγορεύθηκε σε επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.