ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άγνωστο πόσοι θα πληρώσουν

Περισσότεροι από 200.000 ενδιαφέρθηκαν για τη ρύθμιση εξπρές

Ενημερώθηκαν για τα ποσά που διαγράφονται είναι άγνωστο όμως πόσοι θα πληρώσουν...

Περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες-οφειλέτες εισήλθαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστώσουν το ποσό της οφειλής που θα διαγραφεί καταβάλλοντας τμήμα ή ολόκληρο το ποσό που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έσω της ευνοϊκής ρύθμισης των 8 ημερών . Αρκετοί μάλιστα από αυτούς εκτύπωσαν την ταυτότητα οφειλής αλλά ουδείς γνωρίζει προς το παρόν πόσοι είναι αυτοί που πήγαν ή θα μεταβούν σε κάποια τράπεζα για να πληρώσουν την οφειλή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των οφειλετών που μπήκε στην εφαρμογή και πιθανόν να εκτύπωσε την ταυτότητα οφειλής είναι φορολογούμενος με χρέη που δημιουργήθηκαν το 1977. Όπως γίνεται αντιληπτό οι προσαυξήσεις από το 1977 μέχρι σήμερα είναι τεράστιες οπότε και θα είχε κάθε λόγο να πληρώσει το ποσό της βασικής οφειλής που είχε δημιουργηθεί τον καιρό εκείνο.
Το στοιχείο αυτό καταδεικνύει ότι η ρύθμιση εξπρές αφορά τους παλαιούς οφειλέτες κυρίως και όχι των τελευταίων ετών. Οι νέοι οφειλέτες θα πρέπει πιθανόν να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων που θα ενεργοποιηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων προβλέπει ελάχιστη δόση 20 ευρώ και διαγραφή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων εφόσον το ποσό καταβληθεί εφάπαξ. Όσες περισσότερες δόσεις διαλέξει ο οφειλέτης τόσο μειώνεται το ποσό των προσαυξήσεων που διαγράφεται. Σημαντικό επίσης στοιχείο της νέας ρύθμισης είναι ότι δεν υπάρχουν τόκοι για οφειλές μέχρι 5000 ευρώ. Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ το επιτόκιο ανέρχεται στο 3%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.