ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο ΠτΔ

Παυλόπουλος: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη

« Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψη του στην οικία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην γενέτειρα του ιστορικού ηγέτη, την Πρώτη Σερρών.

«Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή» είπε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε: «πρέπει να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη.[...]. Να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη» για να ξαναγυρίσει στις αρχικές αξίες της, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και προσήλωσης στη Δημοκρατία και το καθήκον.

«Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον λαό μας. Η προσήλωση στη Δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα κι έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Κυρίως, όμως, καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή. Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη, ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες κι εκείνη ξεκίνησε».

«Πάντως, η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τούτη την ώρα επιτάσσει αυτό που είπα και πριν. Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε και ξενάγησε στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δείχνοντας του οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες από το δημόσιο βίο του ιστορικού ηγέτη, ο αδελφός του Αχιλλέας Καραμανλής και ο γιος του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κ.α.

«Πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σαν Έλληνας. Δώσε μου τη δύναμη για να ανταποκριθώ στην αποστολή μου. Άλλωστε, εσύ τη δρομολόγησες με τον τρόπο σου» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών μπροστά στο πορτραίτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπέγραψε με το μικρό του όνομα.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της πατριαρχικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών, και πρόσθεσε: «Έυχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση».
Μετά το πέρας της πανηγυρικής πατριαρχικής θείας λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου Αμφίπολης στη Μεσολαγγιά.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΙΒΑΝ 16:08 19/04/2015

    Στα 658 εκατ ευρώ οι μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες του 2009!

    Διαβάζω στο Newsit.gr για τις δαπάνες που έκρινε παράνομες το Ελεγκτικό Συνέδριο :
    Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες. Το 2008 ήταν 106,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 40 εκατ. καταγράφηκαν σε ΟΤΑ και άλλα 60 εκατ. σε ΝΠΔΔ. Ένα χρόνο μετά, εν μέσω κρίσης πάντα αλλά και προεκλογικής περιόδου, το συνολικό ποσό των δαπανών έγινε μεγαλύτερο κατά έξι φορές, φτάνοντας τα 657,7 εκατ. ευρώ! Από αυτά, τα 505,5 αφορούν…

    …στις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. τα ΝΠΔΔ και τα 38 εκατ. τους ΟΤΑ.

    Σχόλιο : Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή αποτυπώνονται για ακόμα μια φορά σε αριθμούς που σοκάρουν. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε, έλαβαν την πολιτική απόφαση να ξοδέψουν 658 εκατομμύρια ευρώ σε μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες μέσα στο (εκλογικό) έτος 2009.

    Και μετά φταίει η Μέρκελ…

  2. ΝΒ 16:03 19/04/2015

    ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .
    ===================================
    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
    κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?

  3. Μνήμων 16:02 19/04/2015

    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ !
    ===================================
    «Το δέλεαρ του δεκασμού από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς…»

    «Υπό το αυτό ιστορικό πρέπει να θεωρηθεί ως προφανής η ύπαρξη ικανών ενδείξεων περί τελέσεως πράξεων δωροδοκίας (άρθρο 236 Π.Κ.),
    συνισταμένης στην διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών, εκ μέρους των εχόντων εγκληματική συμμετοχή στην επίμεμπτη συναλλαγή, σε τρίτους, ο κύκλος των οποίων εκ μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών μόνον προσδιοριζόμενος,
    αλλά και αναφερόμενος σε πολιτικούς χώρους συγκεκριμένους, δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει προδικαστικώς, στο παρόν στάδιο της προκείμενης έρευνας και στη βεβαίωση της ταυτότητος συγκεκριμένων προσώπων, ως αποδεκτών προϊόντων του εγκλήματος της δωροδοκίας.
    Εκ τούτου όμως δεν εξέλιπαν οι ενδείξεις περί υπάρξεως δωροληψίας (άρθρο 235 Π.Κ.), περί της οποίας βεβαιότης εκφράζεται εκ σαφών μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών κατευθυνομένων προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι οποίες δεν αναιρούνται εκ της σιωπής των υπόπτων.
    Διότι, είναι χαρακτηριστικό, ότι η εν προκειμένω σιωπή των υπόπτων, είτε ερμηνευθεί ως πρόσκαιρη υπερασπιστική τακτική σκοπιμότητος, αρκουμένη προς το παρόν σε υπαινιγμούς και επιφυλάξεις, είτε θεωρηθεί ως ελπίδα αναμονής επιεικούς δικαστικής κρίσεως – άγνωστον εκ ποίων λόγων υπάρξασα – δεν είναι άρνηση των παρανόμων στοιχείων της επίμαχης συναλλαγής.
    Είναι – και τούτο μαρτυρείται εκ της προσεκτικής εκτιμήσεως των δοθεισών καταθέσεών τους – σιωπή πολυσήμαντη και αναμένουσα τον κατά την κρίση τους κατάλληλο χρόνο της προβολής επιχειρημάτων και αποκαλύψεων (είναι σαφής η περί τούτου δήλωση του Σοφοκλή ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗ στον δημοσιογράφο ΝΤΑΣΚΑ).
    Ετσι εξηγείται η σιωπή των υπόπτων στο στάδιο αυτό.
    Διότι, ο κύκλος της ερευνωμένης συμμετοχικής εγκληματικής δράσεως είναι ευρύς, αλλά και η επίμεμπτη περί αυτής γνώση βαρύνει πολλούς.

    Και είναι γεγονός,
    ότι η άνομη συναλλαγή του δεκασμού, τ
    ο δέλεαρ του οποίου προσφέρεται αφειδώς από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς, εξηγεί και εκτρέφει τον κύκλο της εγκληματικής δραστηριότητος, της ανοχής των πολλών και της άνομης σιωπής».
    ===================================================================

  4. ΝΒ 15:55 19/04/2015

    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Πολύ σκληρή και αιχμηρή ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην αναγγελία της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου.
    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΗΜΑ κάνει λόγο για «συναλλαγή» και τονίζει ότι «είναι κρίμα και ντροπή, ένας πρωθυπουργός της… Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας να «μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας».
    Πολύ σκληρή είναι και η κριτική που ασκείται στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο, για τον οποίο αναφέρεται ότι με την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβραβεύεται «ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας και ταυτόχρονα, ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δισ. ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο».
    Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στη «δημοκρατική ευαισθησία» που έχει επιδείξει ο κ. Παυλόπουλος, το ΚΙΝΗΜΑ τονίζει ότι την έδειξε «όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου» και «όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς».
    Η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Παυλόπουλου κρίνεται υποκριτική, την ώρα που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση έχει πει ότι θα ζητήσει να διερευνηθεί πως φθάσαμε στο μνημόνιο.
    Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι η πρόταση για τον κ. Παυλόπουλο προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Και τίθεται το ερώτημα:
    «Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο – οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος»;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.