ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν καταφύγιο σε κτίρια του νησιού

Την «ανάσταση» στη Γαύδο περιμένουν οι ναυαγοί μετανάστες

Στην πρωτεύουσα της Γαύδου το Καστρί, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο οι περίπου 160 μετανάστες που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης σε ακτή του νησιού.

Στην περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες και οι μετανάστες, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο, πέρασαν τη νύχτα στο δημοτικό σχολείο και σε ταβέρνα του νησιού, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την νοσηλεύτρια του αγροτικού ιατρείου της περιοχής.

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης με πλωτό σκάφος του Λιμενικού έφτασαν στο νησί και δύο γιατροί μεταφέροντας και υγειονομικό υλικό.

Με το ίδιο σκάφος μεταφέρθηκαν στα Σφακιά και από εκεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων και τρεις μετανάστες που χρειάζονται νοσηλεία.

Την σίτιση των μεταναστών έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του νησιού.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, από πλευράς της Πολιτείας έχουν ετοιμαστεί προμήθειες και ένα ελικόπτερο Σινούκ είναι σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο Μεγάρων προκειμένου να μεταφέρει τις προμήθειες στην Γαύδο μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Άγνωστο παραμένει το πού θα μεταφερθούν οι ίδιοι οι μετανάστες. Το πιθανότερο είναι οι μεταφορά των μεταναστών από τη Γαύδο να γίνει το Μεγάλο Σάββατο, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση δρομολογίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το flashnews, έχει προταθεί η μεταφορά των μεταναστών στη σχολή χωροφυλακής στο Ρέθυμνο, η οποία είναι κενή και διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές για την παραμονή των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.