ΕΛΛΑΔΑ

Tσιρώνης: Κάτι παραπάνω από αναγκαίος ο εθελοντισμός σήμερα

«Σήμερα είμαστε όλοι εθελοντές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που επισκέφτηκε σήμερα το Πεδίον του Άρεως, όπου η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, δράση καθαρισμού.

«Με τα σημερινά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σήμερα ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Οι πολίτες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της πολιτείας» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος άκουσε από κατοίκους μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Αττικής τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την υποβάθμιση του Πεδίου του Άρεως.

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε συνεργασία με τον εθελοντικό φορέα «Ώρα για Δράση», συντονίζει και φέτος την Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού Let's Do It., στην οποία συμμετέχει και η Περιφέρεια Αττικής.

Στο 1o Φεστιβάλ Αναρρίχησης του ΕΠΟΣ Φυλής ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης

Στο 1o Φεστιβάλ Αναρρίχησης που διοργάνωσε ο ΕΠΟΣ Φυλής με τη συμπαράσταση του δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε το Σάββατο ο Γιάννης Τσιρώνης.

Το μεσημέρι ο Υπουργός Αναπληρωτής έκανε πεζοπορία, αλλά και αναρρίχηση, μαζί με δεκάδες πολιτών, όντας χρόνια αναρριχητής αλλά και λάτρης της Φυλής.

Το απόγευμα, τον Γιάννη Τσιρώνη καλωσόρισε στο Δημαρχείο τη Φυλής ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προσφέροντάς του τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και το βιβλίο του Δημήτρη Γιώτα για τα Μοναστήρια της Πάρνηθας, ενώ του εξέφρασε την παράκληση το υπουργείο να σταθεί στο πλευρό του Δήμου Φυλής.

Ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ δήλωσε ότι αποτελεί μέλημα του η ανάδειξη και προστασία της Πάρνηθας, όπως και όλων των προστατευόμενων περιοχών της χώρας, σημειώνοντας ότι για κάθε δίκαιο αίτημα προς το Υπουργείο, υπάρχει πάντα η μέριμνα για τάχιστη ανταπόκριση.

Στην ανάγκη ανάδειξης της Δυτικής Αττικής ως τουριστικού προορισμού, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, τονίζοντας ότι, προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται, στο πλαίσιο ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννα Τσούπρα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.