ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συζήτηση για «κούρεμα» του χρέους σε ...10 χρόνια

Β. Σόιμπλε: Δεν έχουμε σχέδια για ελληνική χρεοκοπία

Δεν αποτελεί θέμα συζήτησης σήμερα ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Αν και κάποιου είδους αναδιάρθρωση πιθανόν να είναι στην ατζέντα σε δέκα χρόνια, «σήμερα το θέμα για την Ελλάδα είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της, ώστε να γίνει ανταγωνιστική σε κάποιο σημείο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, το οποίο αναφερόταν σε σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας της, ο Σόιμπλε απάντησε: «Δεν έχουμε τέτοια σχέδια, και αν επεξεργαζόμασταν τέτοια - επειδή τα στελέχη του υπουργείου λαμβάνουν σχεδόν τα πάντα υπόψη - τότε ασφαλώς δεν θα συζητούσαμε γι' αυτά. Δεν έχει νόημα να γίνονται εικασίες γι' αυτό».

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «εντελώς εξωπραγματικές» τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας.

«Αυτό έχει αποφασισθεί τόσες φορές από τα διεθνή δικαστήρια, ώστε η αναβίωση της συζήτησης αυτής μπορεί μόνο να δημιουργεί εντελώς εξωπραγματικές ελπίδες στους Έλληνες», δήλωσε.

Ερωτηθείς, αν σχεδιάζει να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι θα τον δει «σίγουρα» την επόμενη εβδομάδα στη Ρίγα της Λετονίας (σ.σ.: στις 24 Απριλίου θα συνεδριάσει το Eurogroup). «Θα έχει πολλές συναντήσεις, το ίδιο και εγώ, αλλά ίσως να συναντηθούμε. Αν συναντηθούμε, ασφαλώς θα συζητήσουμε. Ασφαλώς, κανένα πρόβλημα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.