ΕΛΛΑΔΑ

Ήρεμο το κλίμα

Φοιτητικές εκλογές και στο ...βάθος το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Άνοιξαν οι κάλπες σήμερα στα ανώτατα και τεχνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση» που υπερψηφίστηκε εχθές στη Βουλή.

Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 7:00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 19:00. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επικράτησε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Να θυμίσουμε ότι χθες, ψηφίστηκε τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την Παιδεία, εν μέσω πάντως αντιδράσεων, με την αντιπολίτευση να κάνουν λόγο για αντιμεταρρύθμιση.

Στην πλατεία Συντάγματος χθες το απόγευμα τα μέλη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, με σύνθημα «Όχι Μπαλτάς στην Παιδεία». Στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.