ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Κυβερνητικός παράγοντας: «Κλείνουμε» με τους θεσμούς!

Την αισιοδοξία του ότι κλείνει σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας μετά από ευρεία σύσκεψη   που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

«Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση» των εταίρων, εκτίμησε ο κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη.

Σύμφωνα, επίσης, με το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι εταίροι είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και η ελληνική πλευρά παρέσχε τα δικά της στοιχεία, και τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε». Αντίθετα, άλλα «καυτά» ζητήματα, όπως τα εργασιακά, δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, ο οποίος μετείχε επίσης στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα και ειδικά ο Γιούνκερ βοηθά στη διαπραγμάτευση». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων, καθώς «το ΔΝΤ είναι "light" στο ζήτημα του χρέους και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η Κομισιόν το αντίθετο. Ωστόσο, η Ελλάδα και στις δύο περιπτώσεις παίρνει τη σκληρή πλευρά». Εκτίμησε δε, ότι εταίροι «θα το τραβήξουν έως την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. θ.τ. 9:59 20/05/2015

    Μακάρι να κλείσουνε με τους «θεσμούς» .
    Θα «κλείσουνε» όμως με την Κ.Ο. ?
    και προπάντων με την ΠΕΛΑΤΕΙΑ τους
    ( Δ.Υ., συνδικαλιστές/λόμπυ κ.λπ. κ.λπ. ) ?

  2. ΙΒΑΝ 18:27 19/05/2015

    ΟΥΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ …ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    ΟΥΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ,ΟΠΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ…ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ 20 /2/015

    Ο Σαμαράς δεν ψηφίζει μέτρα και νέο μνημόνιο – όχι σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!
    Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δήλωσαν πριν από λίγο:
    – Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση αν την πάνε στην Βουλή μαζί με τα μέτρα.
    – Η ΝΔ θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση μόνο αν πάει στην Βουλή χωρίς μέτρα και νέα μνημόνια
    – Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση με την διαδικασία των 180 επειδή αυτό σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

  3. ΝΒ 18:25 19/05/2015

    Δεν μπορεί να δίνονται χρήματα χωρίς όρους
    ============================
    «Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και να δείχνει αλληλεγγύη για τη σταθεροποίηση του ευρώ, αλλά η βοήθεια δεν μπορεί να δίνεται χωρίς όρους» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, από τη Βρέμη όπου και βρέθηκε ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην πόλη – κρατίδιο.
    «Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε όποιον την χρειάζεται είναι καθήκον, είτε πρόκειται για το θέμα των προσφύγων είτε για τη σταθεροποίηση του ευρώ. Αυτό είναι δυνατό μόνο όταν, από την άλλη πλευρά, κάθε χώρα κάνει τις δικές της προσπάθειες. Αυτός πρέπει να είναι και να παραμείνει ο κανόνας για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η κ. Μέρκελ δεν κατονόμασε την Ελλάδα, επεσήμανε όμως την διαφωνία που υπάρχει για τη χρηματοδότησή της ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.