ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 2014 ήταν έτος ανάκαμψης

Έρευνα της Grant Thornton: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι επιχειρηματίες για την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton για το 2015.

Μάλιστα τα στοιχεία, για το τελευταίο τρίμηνο, δείχνουν ότι η αισιοδοξία που εκφράζουν οι επιχειρηματίες πλησιάζει τα επίπεδα που καταγράφτηκαν το 2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το 2014 θεωρείται πως ήταν το έτος της ανάκαμψης και όχι μόνο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Η Ιρλανδία, η Ισπανία, ακόμη και η Ελλάδα εμφάνισαν ενδείξεις ανάκαμψης, επισημαίνεται στην έκθεση.

Ωστόσο, οι πρόσφατες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές επηρέασαν σημαντικά τη συμπεριφορά των επιχειρηματιών. Η έρευνα δείχνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η αισιοδοξία των επιχειρηματιών έχει μειωθεί κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 35% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Αυτή η πτώση αισιοδοξίας δεν είναι καταστροφική, για παράδειγμα πέρυσι τέτοια εποχή η αισιοδοξία των επιχειρηματιών σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ξεπερνούσε το 27%, δείχνει, όμως, ότι δικαιολογημένα υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ανομοιομορφία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα εδώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.